De vita linjerna i skyn (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (93.6 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-03-14
Förlag
Vulkan Bokförlag
ISBN
9789188257567
De vita linjerna i skyn (e-bok)

De vita linjerna i skyn (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2016-03-14
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
För ett antal år sedan läste jag något intressant i en amerikansk bok från 2000-talets början, och just en mening fastnade hos mig, jag citerar:
"Vid framtida solcykler/solstormar kommer en liten amerikansk elit att försöka ta kontrollen över vädret".
Vi lever i en tid då allt fler uppfattar vårt väder som väldigt avvikande och annorlunda mot var det var förr. Vita plymer breder ut sig i skyn, moln vi aldrig tidigare skådat börjar visa sig på himlen. Frågorna är många.
Kan det vara så att vi nu kommit fram till en punkt där man kan kontrollera vårt väder? Vad kommer det att innebära och varför gör man det i såfall? Är det så enkelt att man skapat ett allsidigt instrument som kan styra vädret, ha kapacitet att skydda vårt känsliga samhälle vid solstormar, men som också kan användas som ett vapen?
Att använda begreppet "global uppvärmning" för att utestänga vår sol bakom tjocka syntetiska molnmassor känns lite fel. Att norra halvklotet drabbas värst vid solstormar är känt sedan tidigare, likaså att solen kan slå ut samhället på några minuter vid ett tillräckligt kraftfullt solutbrott.
Kan det vara så att det även finns ett annat hot där ute...? Kanske ett hot man inte vill tala om eller kännas vid.
Denna bok ska förhoppningsvis inte lämna någon oberörd, och kunna ge läsaren svar på frågor och frambringa en klarhet för många.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »