Ett lärarliv : minnen från ett klassrum 1974 till 2016 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
43
Utgivningsdatum
2016-08-23
Förlag
Vulkan
Dimensioner
235 x 235 x 5 mm
Vikt
171 g
SAB
Lz Örback, Else-Marie
ISBN
9789188257970
Ett lärarliv : minnen från ett klassrum 1974 till 2016 (häftad)

Ett lärarliv : minnen från ett klassrum 1974 till 2016

Häftad Svenska, 2016-08-23

Slutsåld

Äntligen kommer en bok som beskriver en lärares vardag. Den berättar om möten med elever som 40 år senare kan säga, att de trivdes i klassen och minns härliga lektioner med lärande, tolerans och acceptans. Minnen som berör och samtidigt kopplas till de styrdokument som lärare ska förhålla sig till. Fyra decennier och fyra läroplaner. Minnena varvas med pedagogiska nedslag i form av Demings cirkel och exempel på läsforskares betydelse. Organisatoriska förändringar, kommunaliseringen och en beskrivning av ökat tryck på läraren bidrar till en bitvis upprörande men spännande läsning.
Lärares vardag är att trolla med knäna fast underbemanning är ett faktum, tillverka hemsnickrat material när skolpengen inte räcker, sträva efter bra elevresultat i en kommun där dessa är viktiga konkurrensmarkörer och dessutom göra allt för att tillmötesgå föräldrars krav. En lärares vardag är att gå till sin skola och glad i hågen möta elevers förväntningar trots alarmerande tidningsrubriker.
FÖRFATTAREN ÄR EN LÅGSTADIELÄRARE som just avslutat sina sista år i skolans värld. Hon kan på ett övertygande sätt förklara skälen till att vilja arbeta i skolan, glädjen att se elever utvecklas, och att i mötet med grupper av tillitsfulla och entusiastiska barn få arbeta med kreativa lösningar. Ständigt hitta nya sätt att skapa bästa möjliga förutsättningar för att bidra till att eleverna får en lärorik och trygg skoldag. Hon förmedlar sina minnen och erfarenheter på ett positivt sätt. En sådan lärare skulle alla elever få möta.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ett lärarliv : minnen från ett klassrum 1...