Den tid då frosten tagit sitt : carmina sera (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2017-12-16
Förlag
Ultima Esperanza Books
Dimensioner
215 x 140 x 10 mm
Vikt
253 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789188263377
Den tid då frosten tagit sitt : carmina sera (inbunden)

Den tid då frosten tagit sitt : carmina sera

Inbunden,  Svenska, 2017-12-16
234
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den tid då frosten tagit sitt : carmina sera Kan levereras innan julafton
"Det händer, att när sommaren någon gång drar ut på tiden, så tänker man: Nu blir det aldrig vinter. Men så en dag har frosten - nästan som en överraskning - tagit sitt. De växter man så ömsint vårdat i rabatten är nu kraftlösa och slaka, till synes livlösa - fast man vet, att livet bara tar en omväg".
För den här diktsamlingen använder E O Backlund ett sådant bildspråk.
Hans centrallyriska poesidebut för 15 år sen hade egentligen samma grundton, men här har formen mera styrts mot det epigrammatiska. Dikterna är som kortvariga irrbloss längs den gamle kirurgens livsväg, koncentrerade uttryck för den mognande människans tankar.
Den italienska underrubriken Carmina sera står för ungefär "Sena sånger". Författaren upplever nämligen själv poemen snarast som musikaliska småstycken. En recensent av hans förra bok talar om "en musikalisk lyhördhet" i hans diktning.
Författaren Erik-Olof Backlund, född 1931, läkare och professor emeritus i neurokirurgi. Han debuterade 2002 som lyriker("En tid, då fruktskal öppnar sig", Cordia), och återkommer här med ännu en diktsamling. Han har haft huvuddelen av sin yrkesverksamma tid vid Karolinska sjukhuset/Institutet i Stockholm.
Backlund är internationellt känd bl.a. som pionjär för celltransplantationsförsök till hjärnan vid Parkinsons sjukdom (1982), samt för metodutveckling inom s.k. stereotaktisk hjärnkirurgi.
Han har dessutom ett brett kulturintresse, särskilt för musik och för bildkonsterna, men också för etik och samhälllsfrågor. Han var tidigt en radikal röst i miljö- och livsstilsdebatten, och har i sin läkargärning sökt vara opinionsbildande i medicinsk-etiska frågor
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den tid då frosten tagit sitt : carmina sera
  2. +
  3. Så se igen på allt du sett : återblickar, tänkespråk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så se igen på allt du sett : återblickar, tänke... av E O Backlund (inbunden).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av E O Backlund