Femininia : Aningar & bilder, ett arpeggio (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
52
Utgivningsdatum
2017-12-30
Förlag
Ultima Esperanza Books
Dimensioner
215 x 140 x 10 mm
Vikt
223 g
ISBN
9789188263384
Femininia : Aningar & bilder, ett arpeggio (inbunden)

Femininia : Aningar & bilder, ett arpeggio

Inbunden Svenska, 2017-12-30
150
Skickas inom 7-10 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Jag har funderat mycket på mina ytterst spontana, då och då återkommande infall av lust till att skriva minimala texter på kvinnotema. Kanske beror det på att min pappa ofta och länge var på jobbuppdrag. Och så älskade jag att delta i hushållsbestyren med mamma i köket. Jag hade inga bröder, bara systrar - som sällan var i köket. Och senare, i mitt eget yrkesliv, fanns nästan bara kvinnliga arbetskamrater. Dessutom består mina närmaste nu av fru och tre döttrar.
Allt detta kan möjligen vara den omedvetna bakgrunden till föreliggande bok. Jag betraktar mig - kanske som följd av detta - som "spontan och genuin feminist", en hållning som förstärkts genom mitt livs rika erfarenheter."
Så vill denna boks författare kommentera dess tillkomst.
Erik-Olof Backlund, född 1931, är läkare och pensionerad professor i neurokirurgi. Backlund har huvudsakligen arbetat vid Karolinska sjukhuset/Institutet i Stockholm och är internationellt känd som pionjär inom s.k. stereotaktisk hjärnkirurgi och strålkirurgi.
Vid sidan av sin läkar- och forskargärning har han ett brett kulturintresse, särskilt för musik och för bildkonsterna. Han debuterade skönlitterärt 2002 med diktsamlingen "En tid då fruktskal öppnar sig" (Cordia). Han har dessutom sökt att i olika publika sammanhang vara opinionsbildande i medicinsk etik och samhällsfrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Femininia : Aningar & bilder, ett arpeggio
 2. +
 3. Som vänd mot väster horisont : infall, intryck, insikt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Som vänd mot väster horisont : infall, intryck,... av E O Backlund (inbunden).

Köp båda 2 för 326 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av E O Backlund

 • Den tid då frosten tagit sitt : carmina sera

  E O Backlund

  "Det händer, att när sommaren någon gång drar ut på tiden, så tänker man: Nu blir det aldrig vinter. Men så en dag har frosten - nästan som en överraskning - tagit sitt. De växter man så ömsint vårdat i rabatten är nu kraftlösa och slaka, til...

 • Som vänd mot väster horisont : infall, intryck, insikt

  E O Backlund

  "Formen på dikterna är denna gång snarast "epigrammatisk". Poemen känns för mig ibland som en sorts litterära "småtrallar", även om jag märker att de inte så sällan blivit präglade av ett aningen dunkelt "budskap&quot...