Besinningspunkter : på spaning efter den tid som aldrig kom (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2018-06-22
Förlag
Ultima Esperanza Books
Dimensioner
230 x 170 x 18 mm
Vikt
622 g
SAB
Lz Jansson, Bo
ISBN
9789188263476
Besinningspunkter : på spaning efter den tid som aldrig kom (häftad)

Besinningspunkter : på spaning efter den tid som aldrig kom

Häftad,  Svenska, 2018-06-22
219
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
BO JANSSON ser tillbaka på sin vandring genom andra hälften av 1900-talet. Hans erfarenheter av tidens demokratifrågor, energipolitik, arbetsmarknadspolitik och landsbygdsutveckling, återges ur både lokalt och globalt perspektiv. Hela tiden genom den enskilde medborgarens ögon, i samtal och möten med andra. Arkitektur, media, vattnets former i naturen, fågelskådning och lokal historia ger färg åt samhällsfrågorna. Världen har inte blivit bättre, konstaterar författaren och söker en högre kvalitet i skeendena, händelserna och livet.
"... mina dagar är sannolikt representativa för ett stort antal öden i Europa och den västinfluerade världen. Alla dessa liv som inte blir dokumenterade, för vi representerar inte något känt, stort, banbrytande eller halsbrytande. Vi blir inte upplyfta på någon politisk, ekonomisk eller kulturell parnass. Men vi är som havets vattenmassor, utan dem skulle det inte bli några vågtoppar."
Författaren, som är uppväxt i Dalarna och levt i Småland, har varit yrkesverksam inom arbetsförmedling och ägnat fritid åt gräsrotspolitik, fågelskådning och samhällsarbete. Idag är han bosatt på Öland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Besinningspunkter : på spaning efter den tid som aldrig kom
  2. +
  3. Hundra brev i kärlek : en alldeles sann historia om och av mina föräldrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hundra brev i kärlek : en alldeles sann histori... av Ingemar Härdelin (häftad).

Köp båda 2 för 454 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »