Tidens länkar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2020-11-19
Förlag
Trut Publishing
Översättare
Sofia Stenström
Originaltitel
Kindred
Medarbetare
D'Urbano, Michelle (form)
Dimensioner
215 x 140 x 27 mm
Vikt
514 g
SAB
Hce
ISBN
9789188275110

Tidens länkar

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-11-19
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tidens länkar (org. Kindred) handlar om Dana, en ung afrikanamerikansk författare, som plötsligt finner sig själv förflyttas mellan sitt hem i Los Angeles, Kalifornien, 1976, och en bomullsplantage i Maryland innan inbördeskriget. Då Danas vistelser i det förflutna blir allt längre, blir den unga kvinnan allt mer intrasslad i plantagens gemenskap. Hon gör svåra val för att överleva slaveriet och för att säkra sitt återvändande till sin egen tid.

Genom en modern svart kvinna, medveten om sitt arv i det samtida amerikanska samhället, utforskar Octavia E. Butler slaveriets dynamik och dilemma. Till skillnad från tidigare litteratur i genren ger hon sina karaktärer en unik historia och utveckling. Hon vänder på invanda föreställningar om kön och etnicitet, och hon problematise rar och nyanserar den tidigare skrivna amerikanska historien. Genom sitt unika berättarperspektiv, där karaktärerna möts bortom tid och rum, lyfter hon fram det undertryckta trauma som slaveriet har skapat i det kollektiva amerikanska minnet.Boken innehåller ett förord skrivet av författaren och journa listen Judith Kiros. Hon är senast uppmärksammad för sitt verk O som är en hybrid av poesi och essä och kretsar kring svarthet och kön idag. Hon är en av grundarna till den antirasistiska och feministiska plattformen Rummet som grundades år 2013. År 2016 reste Judith Kiros till Saint -Barthélemy för att se spåren efter Sveriges koloniala historia i programserien Svensk slavhandel som sändes på SVT.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tidens länkar
 2. +
 3. Liknelsen om sådden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liknelsen om sådden av Octavia E Butler (häftad).

Köp båda 2 för 465 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tidens länkar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nyanserade och nya perspektiv
  Anette Larsson, 17 oktober 2021

  Intressant med slaveriet i USA skildrat med nutidsögon. Inlevelsefullt och med ett brett perspektiv, från hierarkier och hur män och kvinnor förväntades leva som vuxna och som barn.

 2. Mycket läsvärd
  Helena Broström, 24 juni 2021

  Även om nutiden i boken är för snart femtio år sedan är den aktuell även idag. För tyvärr finns rasism kvar

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna