En i laget (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2016-05-18
Upplaga
1
Förlag
Gilla Böcker
Medarbetare
Larsson, Morgan (förf.) / Lundberg, Patrik (förf.) / Nilsson, Johanna (förf.) / Sandahl, Ronnie (förf.) / Sjöholm, Magnus (förf.) / Stehn, Malin (förf.) / Tillberg, Jesper (förf.) / Vera-Zavala, America (förf.) / Wrangborg, Jenny (förf.)
Dimensioner
190 x 129 x 23 mm
Vikt
277 g
SAB
uHc(s)
ISBN
9789188279026
En i laget (häftad)

En i laget

Häftad Svenska, 2016-05-18
149
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Nyskrivna berättelser om fotboll, för ungdomar, av några av våra främsta författare, med en sak gemensamt kärleken till fotboll.

Här skildras lyckan i att få en plats i laget, och oron för att inte duga. Gemenskap och utanförskap, laganda och elitsatsningar. Missade straffar, magiska räddningar, drömmar, vänskap och allt annat som är viktigt.

Medverkande författare: Gunnar Ardelius, Zulmir Becevic, Martin Bengtsson, Åke Edwardson, Jack Hildén, Morgan Larsson, Patrik Lundberg, Johanna Nilsson, Ronnie Sandahl, Magnus Sjöholm, Malin Stehn, Jesper Tillberg, America Vera-Zavala, Jenny Wrangborg.

"Fotboll mellan killar och tjejer. Fotboll på sönderbombade gräsytor i länder som befinner sig i krig. Kärleken till fotbollen, den universella som gör att fotbollens språk går att tala och göra sig förstådd på, överallt i världen. En överstegsfint är en överstegsfint, varhelst i världen den utförs. Fotboll kan vara inledningen till en kärleksrelation, eller också inte. Fotbollen kan skapa vänskapsrelationer. /.../ Det här är så bra!"
Staffan Engstrand, BTJ-häftet nr 12, 2016

"'En i laget' är även medelmåttornas bok. Författarna frossar inte i framgång, cykelsparkar och spelare som dribblar bollen i mål från halva plan. Busterhjälten är långt borta, nästan ingen av spelarna i boken kommer nånsin att tjäna ett korvöre på fotbollen. I fina texter som Patrik Lundbergs 'Jag och Jonas Eriksson' och Malin Stehns 'Är du kvar?' är det domaren som inte dög till att vara spelare och den före detta stjärnan i laget som ser sin kompis flyttas upp i elitlaget, som träder fram."
DN
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En i laget
  2. +
  3. In på bara huden. Medicinhistoriska studier tillägnade Karin Johannisson.

De som köpt den här boken har ofta också köpt In på bara huden. Medicinhistoriska studier til... av Annika Berg, Åsa Bergenheim, Maria Björk, Maja Bondestam, Hilde Bondevik (inbunden).

Köp båda 2 för 382 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »