En i laget (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2016-05-18
Upplaga
1
Förlag
Gilla Böcker
Medarbetare
Larsson, Morgan (förf.) / Lundberg, Patrik (förf.) / Nilsson, Johanna (förf.) / Sandahl, Ronnie (förf.) / Sjöholm, Magnus (förf.) / Stehn, Malin (förf.) / Tillberg, Jesper (förf.) / Vera-Zavala, America (förf.) / Wrangborg, Jenny (förf.)
Dimensioner
190 x 129 x 23 mm
Vikt
277 g
SAB
uHc(s)
ISBN
9789188279026
En i laget (häftad)

En i laget

Häftad Svenska, 2016-05-18

Slutsåld

Nyskrivna berättelser om fotboll, för ungdomar, av några av våra främsta författare, med en sak gemensamt kärleken till fotboll.

Här skildras lyckan i att få en plats i laget, och oron för att inte duga. Gemenskap och utanförskap, laganda och elitsatsningar. Missade straffar, magiska räddningar, drömmar, vänskap och allt annat som är viktigt.

Medverkande författare: Gunnar Ardelius, Zulmir Becevic, Martin Bengtsson, Åke Edwardson, Jack Hildén, Morgan Larsson, Patrik Lundberg, Johanna Nilsson, Ronnie Sandahl, Magnus Sjöholm, Malin Stehn, Jesper Tillberg, America Vera-Zavala, Jenny Wrangborg.

"Fotboll mellan killar och tjejer. Fotboll på sönderbombade gräsytor i länder som befinner sig i krig. Kärleken till fotbollen, den universella som gör att fotbollens språk går att tala och göra sig förstådd på, överallt i världen. En överstegsfint är en överstegsfint, varhelst i världen den utförs. Fotboll kan vara inledningen till en kärleksrelation, eller också inte. Fotbollen kan skapa vänskapsrelationer. /.../ Det här är så bra!"
Staffan Engstrand, BTJ-häftet nr 12, 2016

"'En i laget' är även medelmåttornas bok. Författarna frossar inte i framgång, cykelsparkar och spelare som dribblar bollen i mål från halva plan. Busterhjälten är långt borta, nästan ingen av spelarna i boken kommer nånsin att tjäna ett korvöre på fotbollen. I fina texter som Patrik Lundbergs 'Jag och Jonas Eriksson' och Malin Stehns 'Är du kvar?' är det domaren som inte dög till att vara spelare och den före detta stjärnan i laget som ser sin kompis flyttas upp i elitlaget, som träder fram."
DN
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »