Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2016-10-18
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Översättare
Ylva Stålmarck
Originaltitel
All the bright places
Medarbetare
Thorsson, Anton (form)
Dimensioner
179 x 110 x 23 mm
Vikt
211 g
SAB
uHce
ISBN
9789188279262
Som stjärnor i natten (pocket)

Som stjärnor i natten

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2016-10-18
59
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
en sällsynt rolig och fruktansvärt sorglig roman för unga vuxna, men egentligen skulle jag vilja sätta den i händerna på varenda människa. /.../ 'Som stjärnor i natten' är den bästa sortens ungdomsroman: den tar mänskliga känslor på allvar.
Dagens Nyheter
Alla är övertygade om att populära Violet Markey räddar skolans freak, Theodore Finch, från att hoppa, den där dagen uppe i skolans klocktorn men sanningen är egentligen en annan.
Ända sedan hennes syster dog i en trafikolycka har Violets liv varit skevt. När hon lär känna Finch öppnas dörren till något nytt. En tillvaro där allt är möjligt som rymmer den djupaste sorgen och den största kärleken. Men samtidigt som Violets värld växer, börjar Finchs värld krympa.
Som stjärnor i natten är en hjärtskärande roman om hopp och förlust, om att välja livet och om vem man vill vara. Men det är också en roman om kärlek som dyker upp när man minst anar det.
Berättelsen om Violet och Finch går rakt in i hjärtat. Den är rörande, rolig, sorglig och helt i klass med 'Förr eller senare exploderar jag'."
Ingalill Mossander, Aftonbladet

Det är en sällsynt rolig och fruktansvärt sorglig roman för unga vuxna, men egentligen skulle jag vilja sätta den i händerna på varenda människa. /.../ 'Som stjärnor i natten' är den bästa sortens ungdomsroman: den tar mänskliga känslor på allvar.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Jag har sällan, om någonsin, läst en så bra skildring av depressionens påverkan på en människas liv. De är så vackert och så sorgligt att jag nästan går sönder. ... den bästa och framför allt den starkaste boken jag läst på ganska länge.
Enligt O

Det är en udda roman som lyckas vara både rolig, förtvivlad och angelägen, om depression och psykiska sjukdomar och den värsta sjukdomen av dem alla: viljan att dö. ... Jennifer Niven faller inte för frestelsen att förenkla för långt. I stället skriver hon i en vresig, saklig ton, märkligt lätt och underhållande.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Som stjärnor i natten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. WOW!
  T, 20 februari 2020

  Alltså wow vilken bra bok! Detta var nog den bästa boken jag har läst! Direkt efter bara några sidor var jag helt fast i den. Så otroligt viktigt budskap i den som verkligen förändrar synen på världen efteråt. Jag grät och grät tills jag inte hade några tårar kvar. Definitivt värd att läsa! 5/5

 2. Så otroligt känslosam!
  Bookish Girl, 1 november 2017

  Denna bok är inte bara sjukt bra och fint skriven utan även mycket lärorik gällande självmord och diagnoser. Man får se hur människor som är självmordsbenägna kan känna sig och tänka. Så köp och läs boken och om ni är som jag (känslosam) kommer ni att gråta när ni läser den och även långt efter det, den kommer följa med er för resten av livet!

 3. AAAAHHH
  Maja , 22 mars 2017

  Jag älskar alla böcker av John green och läst alla otaliga gånger men denna slår alla totalt! Det va så mycket känslor, jag skattade, jag grät, jag va spänd, och den är skriven på ett underbart sätt från två olika perspektiv. Det är så lätt att relatera till karaktärerna och handlingen är realistiskt (eller så realistisk en handling i en bok kan vara). Engentligen vill jag inte att någon annan ska läsa den, jag vill ha den som min hemlighet, men den är underbar och alla borde läsa den.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jennifer Niven