Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2016-10-18
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Översättare
Ylva Stålmarck
Originaltitel
All the bright places
Medarbetare
Thorsson, Anton (form)
Dimensioner
179 x 110 x 23 mm
Vikt
211 g
SAB
uHce
ISBN
9789188279262

Som stjärnor i natten

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2016-10-18
50 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
en sällsynt rolig och fruktansvärt sorglig roman för unga vuxna, men egentligen skulle jag vilja sätta den i händerna på varenda människa. /.../ 'Som stjärnor i natten' är den bästa sortens ungdomsroman: den tar mänskliga känslor på allvar.
Dagens Nyheter
Alla är övertygade om att populära Violet Markey räddar skolans freak, Theodore Finch, från att hoppa, den där dagen uppe i skolans klocktorn men sanningen är egentligen en annan.
Ända sedan hennes syster dog i en trafikolycka har Violets liv varit skevt. När hon lär känna Finch öppnas dörren till något nytt. En tillvaro där allt är möjligt som rymmer den djupaste sorgen och den största kärleken. Men samtidigt som Violets värld växer, börjar Finchs värld krympa.
Som stjärnor i natten är en hjärtskärande roman om hopp och förlust, om att välja livet och om vem man vill vara. Men det är också en roman om kärlek som dyker upp när man minst anar det.
Berättelsen om Violet och Finch går rakt in i hjärtat. Den är rörande, rolig, sorglig och helt i klass med 'Förr eller senare exploderar jag'."
Ingalill Mossander, Aftonbladet

Det är en sällsynt rolig och fruktansvärt sorglig roman för unga vuxna, men egentligen skulle jag vilja sätta den i händerna på varenda människa. /.../ 'Som stjärnor i natten' är den bästa sortens ungdomsroman: den tar mänskliga känslor på allvar.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Jag har sällan, om någonsin, läst en så bra skildring av depressionens påverkan på en människas liv. De är så vackert och så sorgligt att jag nästan går sönder. ... den bästa och framför allt den starkaste boken jag läst på ganska länge.
Enligt O

Det är en udda roman som lyckas vara både rolig, förtvivlad och angelägen, om depression och psykiska sjukdomar och den värsta sjukdomen av dem alla: viljan att dö. ... Jennifer Niven faller inte för frestelsen att förenkla för långt. I stället skriver hon i en vresig, saklig ton, märkligt lätt och underhållande.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Som stjärnor i natten
  2. +
  3. Ingenting och allting

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ingenting och allting av Nicola Yoon (pocket).

Köp båda 2 för 104 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Som stjärnor i natten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. AAAAHHH
    Maja , 22 mars 2017

    Jag älskar alla böcker av John green och läst alla otaliga gånger men denna slår alla totalt! Det va så mycket känslor, jag skattade, jag grät, jag va spänd, och den är skriven på ett underbart sätt från två olika perspektiv. Det är så lätt att relatera till karaktärerna och handlingen är realistiskt (eller så realistisk en handling i en bok kan vara). Engentligen vill jag inte att någon annan ska läsa den, jag vill ha den som min hemlighet, men den är underbar och alla borde läsa den.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Som stjärnor i natten