Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2016-05-17
Upplaga
1
Utmärkelser
Astrid Lindgren-priset
Förlag
Gilla Böcker
Översättare
Molle Kanmer Sjölander
Originaltitel
There is no Bob
Dimensioner
285 x 128 x 20 mm
Vikt
249 g
SAB
uHce
ISBN
9789188279286
I begynnelsen var Bob (häftad)

I begynnelsen var Bob

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2016-05-17

Slutsåld

Meg Rosoff är 2016 års ALMA-pristagare!

"Meg Rosoff har en osentimental men intensivt nära kontakt med den pubertala människan som följer med långt upp i åldrarna."
Kvällsposten

Tänk om Gud är en lat, slapp och likgiltig tonårskille som heter Bob? Som slarvade igenom hela skapelsen på bara sex dagar och som sedan dess inte har lagt många strån i kors för att få livet på planeten att fungera? Tänk om Bob dessutom blir kär stup i kvarten, och orsakar naturkatastrofer i pur extas? Tänk dig om han en dag, en helt vanlig dag, förälskar sig så till den grad att ... Nej. Fy.

I begynnelsen var Bob har bannlysts av den kristna högern i både USA och Storbritannien. Boken kan också beskrivas som en korsning mellan filmen Bruce Almighty och den internationellt kultförklarade Liftarens guide till galaxen.

Meg Rosoff debuterade som författare vid 47 års ålder. Hon ses som en av de främsta att överskrida både genrer och ålderskategorier. 2016 tilldelades hon det prestigefyllda ALMA-priset (Astrid Lindgren Memorial Award).

"Meg Rosoffs ungdomsböcker talar till både känsla och intellekt. På en gnistrande prosa skriver hon om människans sökande efter mening och identitet i en besynnerlig och bisarr värld. Hon lämnar aldrig läsaren oberörd. Ingen bok är den andra lik i detta modiga och humoristiska författarskap."
ALMA-juryns motivering

"Här vänder hon på perspektiven och visar fram en verklighet som tvingar oss att konfronteras med och ta ställning till vedertagna sanningar. Och hon gör det med bländande humor."
Åsa Warnqvist, Svenska Dagbladet

"Jag faller pladask när jag ser Jessika Gedins intervju med amerikanska Rosoff i Babel i SVT och vill läsa precis allt hon har skrivit nu med en gång. Vilken underbar svart humor! Vilken befriande och bra syn på ungdomar och litteratur! /.../ Ungdomsböckerna har inbjudande omslag på sina mjuka pärmar och jag får lust att sätta båda i händerna på en fjortonåring i min närhet. I stället öppnar jag en och börjar läsa. Precis som jag hoppades så räcker det med några meningar för att jag ska inse att husets tonåring får vänta en stund på den här. Nu ska jag umgås med Rosoff ett tag."
Maria Näslund, Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av I begynnelsen var Bob. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Galen och helt underbar
    skolbarnsmamma, 23 september 2016

    En helgalen och oerhört underhållande bok med en bisarr historia med en stilenlig avslutande knorr. Rekommenderas varmt till alla som t ex uppskattar En liftares guide till galaxen.

  2. Läs den för Guds (Bobs) skull!
    Jazz lover, 10 juni 2016

    Helgalet och bisarrt, samtidigt som det är vansinnigt roligt! Inget för den humorlöse eftersom humorn ligger på en låg/hög nivå. En otroligt underhållande bok från början till slut. Sträckläsning rekommenderas. Glöm ej paraply och gummistövlar! Eck!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Meg Rosoff