Vakuum (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2017-08-22
Upplaga
1
Förlag
Gilla Böcker
Medarbetare
Schulman, Moa (form)
Dimensioner
192 x 130 x 19 mm
Vikt
339 g
SAB
uHc
ISBN
9789188279408

Vakuum

Inbunden, Svenska, 2017-08-22
119 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I Jonnas familj är man mycket för ordning och reda. Var sak på sin plats. Vissa i huset och andra på kyrkogården. Det är snart ett år sedan hennes storebror Johan tog sitt liv, och tydligen hög tid att städa ur hans rum och göra om det till arbetsrum. Men vad rör det Jonna? Hon är ju inte där, hon svävar omkring i tomma rymden, så långt bort man inte kan komma. Samtidigt går hon omkring på marken, med Johans vinterjacka på sig. Och i jackfickan hittar hon en lapp, som får henne att ta tåget norrut.

Mia Öströms första ungdomsbok Skuggsommar kom ut 2015. Hennes andra roman för unga, Vakuum, är en obarmhärtig skildring av sorg, med ett språk som skulle kunna skära genom sten. Det är en berättelse om förlust och tomhet, men också om att öppna upp, släppa in och fylla tomrummet inuti med känslor. Om att släppa in andra människor, och hitta sin plats på jorden.

"Det är en otroligt vacker och ömsint bok som Mia Öström skrivit. Fullödig i sin språksäkerhet och gestaltning. Angelägen. ... Det skulle förvåna mig mycket om inte Mia Öström nomineras, eller rent av vinner, årets Augustpris för denna oerhört drabbande berättelse."
Maria Nyström, Upsala Nya Tidning

"Det har kommit relativt många ungdomsböcker på tema självmord och död de senaste åren. Öströms tillhör i mina ögon en av de starkaste. Och hemskaste, jag grät mig igenom den. Gestaltningen av den speciella sorg som döda ungdomar lämnar efter sig är lysande. Allt finns där: längtan, vanmakten, ilskan och främlingskapet inför andra, icke drabbade."
Lydia Wistisen, Dagens Nyheter

"Författaren Mia Öström har ett kraftfullt, hjärtskärande, lyhört och lättläst språk. Berättelsen har ett starkt driv och allt är trovärdigt skildrat ... Vakuum är en mycket bra bok som handlar om att ta sig igenom första sorgeåret och som förtjänar många läsare. Passar unga likväl som vuxna."
Annika Lundberg, BTJ

"Boken är en skicklig skildring av sorg. Mia Öström beskriver och målar upp bilder genom texten så att man själv känner det Jonna gör. Gestaltningen är verklighetstrogen och gripande ..."
Linnea Lindblom, Norrländska Socialdemokraten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vakuum
  2. +
  3. Hjärtlös

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärtlös av Marissa Meyer (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vakuum