Här är vi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2017-04-12
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Illustratör/Fotograf
Ingrid Godon
Dimensioner
230 x 180 x 10 mm
Vikt
263 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188279460

Här är vi

Inbunden,  Svenska, 2017-04-12

Slutsåld

Här är du
och här är jag.

Där finns på sin höjd
några andra.

De har visst kalas där borta.
Grillfest kanske?

Om vi skulle gå dit.
Dit bort.


Här är vi är en bilderbok som undersöker förhållandet mellan vi och dom. En högaktuell fråga i vår samtid. Hur blir vi del av ett större VI och hur blir vi bemötta, när vi plötsligt betraktas som DOM.

Ingrid Godon är en av Belgiens mest uppskattade illustratörer. Hon har vunnit åtskilliga priser och är nominerad till Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

"Ibland vill man faktiskt bara ha en liten bok. Om man är barn, till exempel. Och om världen på något diffust sätt tycks vara stadd i förändring. Inget är mer skrämmande än en älskad vuxen som verkar rädd. Vi vuxna överför våra känslor på barnen, vare sig vi vill eller inte. Är vi barnboksförfattare gör vi det med berått mod. Då gäller det att ta det piano. Och det gör Åsa Lind i den av Ingrid Godon utsökt illustrerade Här är vi, en bok för människor i övre förskoleåldern om att våga närma sig det som är höljt i snö och dimma."
Expressen, Martina Montelius

"Bilderna skapar spännande dynamik inte bara med den poetiska texten utan även med själva bokformatet: gestalterna ryms inte i sitt bildrum; de ger sig av, vi får dem på lite håll; det mörknar och de kommer fram i ljus."
Ulla Rhedin, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna