Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2018-01-24
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Medarbetare
Schöldström, Richard (form) / Remnefalk, Fredrik (form)
Dimensioner
195 x 135 x 22 mm
Vikt
245 g
SAB
uHc
ISBN
9789188279613
Döden är inget skämt (häftad)

Döden är inget skämt

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-01-24
138
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"En effektiv bladvändare om syskonkärlek och sorg, skriven på ett rakt och enkelt språk med exakt tonträff."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Det är en bok som griper tag och verkligen känns när man läser."
Paula Högström, P4 Stockholm

Josef är nitton år och bor i en lägenhet ihop med sina storasyskon Natascha och Alexander. Fast nu är det bara han och Natascha kvar. Han ägnar dagarna åt att skriva skämt till sin stand-up-rutin, och nätterna åt att hamna i fel säng, och pratar om vad som helst utom om Alexander. Men hyran behöver betalas och hans syster ligger bara i sängen hela dagarna, så Josef börjar jobba som resurs i skolan. Sakta, steg för steg, tar han in det fruktansvärda som har hänt, trots att han hela tiden försöker skämta bort det.

Karl Modig debuterade 2016 med ungdomsromanen Superkrafter - på gott och ont. Nu är han tillbaka med en roman för unga vuxna, full av svart humor.

"Det här är en mycket läsvärd samtidsskildring ... Författaren Karl Modig har ett högt tempo och driv i berättandet, prosan är dialogrik och lättläst med en del samtidsmarkörer. Personskildringarna är levande och trovärdiga, miljöskildringarna välgjorda. Sammantaget är Döden är inget skämt en mycket läsvärd och lättillgänglig roman för unga vuxna som nog kan känna igen sig i vissa situationer; en fascinerande samtidsberättelse från det sena 2010-talet."
Staffan Wennerlund, BTJ

"Ja, det här är en sårig berättelse, men det såriga syns för det finns en värme i kontrast till allt det dåliga. Som till exempel känslan av förstå när någon annan mår dåligt och långsamt lära sig att man kan vara viktig för någon annan."
Viveca Bladh, Kulturnytt i P4


"Döden är inget skämt" artar sig till ett nervigt och drabbande dokument. Huvudpersonens lättsinne är originellt och rörande."
Peter Grönborg, Blekinge Läns Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Döden är inget skämt
 2. +
 3. Superkrafter : på gott och ont

De som köpt den här boken har ofta också köpt Superkrafter : på gott och ont av Karl Modig (häftad).

Köp båda 2 för 277 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Döden är inget skämt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mkt bra
  Villivonkansbooks (Örebro), 31 januari 2018

  19-åriga Josef delar lägenhet med sina syskon Natascha och Alexander. Alexander finns inte kvar längre hos dem. För att fly undan det jobbiga kör Josef standup och tillbringar nätterna hos olika tjejer.
  Döden är inget skämt är en rapp bok om att överleva efter en tragedi. Natatscha flyr genom att ligga i sängen och vägra gå upp, medan Josef skämtar sig fram genom dagarna. Det där jobbiga vill han inte riktigt kännas vid. Boken är sorglig men andas ändå hopp. Det finns en bättre tid för s... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karl Modig

 • Du springer

  Karl Modig, Klara Krantz, Bim Eriksson, Yrsa Walldén, Iman Talabani

  Vi springer genom livet, ibland fort, ibland långsamt, och ibland förbi händelser som får oss att stanna upp. Kanske får händelserna oss att förändras, att bli nya former av oss själva, kanske händer ingenting och vi springer bara vidare, kanske h...

 • Superkrafter : på gott och ont

  Karl Modig

  "... en charmig och ofta spännande bok ..." Andreas Palmaer, Dagens Nyheter "... en rolig lek med superhjältemytologin och ännu en originell debut som visar att nej, det är nog inte så illa ställt med den svenska fantastiken numera....

Bloggat om Döden är inget skämt