När tomten försvann (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
26
Utgivningsdatum
2017-10-17
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Illustratör/Fotograf
Emelie Östergren
Dimensioner
260 x 214 x 8 mm
Vikt
346 g
SAB
Hcf(yf)
ISBN
9789188279637

När tomten försvann

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2017-10-17

Slutsåld

Miriam och Lillebror vaknar på juldagen och upptäcker att trädgårdstomten är borta! Han har nog åkt på semester , säger mormor. Men Miriam vet att det är omöjligt. Dessutom har grannens tomte också försvunnit. Vilken tur att de fick detektivprylar i julklapp - nu kommer de väl till pass! De två detektiverna sticker iväg med förstorningsglas i högsta hugg. Kommer de hitta tomtarna?

När tomten försvann är en bilderboksdeckare i jultider, och bilderboksskaparna Emma Virke och Emelie Östergrens första gemensamma bok.

"Det finns en tydlig framåtrörelse i berättelsen där text och bild harmonierar väl och för historien framåt på ett spännande och effektivt sätt. Sammantaget är När tomten försvann en fin och klurig berättelse som tål att läsas flera gånger."
Sarah Utas, BTJ

"Emma Virkes text söker spänning i minsta sak: ett mystiskt ljud, en lapp, en ensam vante. Hon låter syskonen fundera, kämpa med tårar och tappa bort varandra, samtidigt som deras relation öppnar för igenkänning. Bilderna, gjorda av Emelie Östergren, följer nära inpå texten.
Jonna Fries, Smålandsposten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna