Min vän Jim (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2017-09-20
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Översättare
Erik Titusson
Originaltitel
Mon ami Jim
Illustratör/Fotograf
Kitty Crowther
Dimensioner
250 x 250 x 7 mm
Vikt
370 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188279705
Min vän Jim (inbunden)

Min vän Jim

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-09-20
114
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Jack bestämmer sig för att han vill upptäcka världen. Han vill se havet, så blått, så stort. Vid havet möter han Jim, fiskmåsen. De flyttar snart ihop, trots att de andra fiskmåsarna i byn tittar snett på paret. Varje kväll läser Jack en berättelse för Jim. Och snart sprids ryktet om att Jack är en fantastisk berättare.

Min vän Jim är både en kärlekshistoria och en berättelse om litteraturens kraft, skriven och illustrerad av 2010 års ALMA-pristagare Kitty Crowther. Boken kom först ut 1996 i Frankrike och har sedan dess lyfts fram som en, i bilderboksvärlden, ovanlig skildring av kärleken mellan två killar med olika bakgrund - om än i fågelskrud!

"Detta är en mycket fin historia om vänskap (eller en kärlekshistoria) som visar att det berikar att vara olika och naturligtvis hade det lika gärna kunnat handla om människor. Dessutom är det en hyllning till litteratur och högläsning ... Det är humoristiskt och insiktsfullt skildrat, med allvar i botten, och det blir aldrig förutsägbart."
Annika Lundeberg, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Min vän Jim
 2. +
 3. Sagor om natten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sagor om natten av Kitty Crowther (inbunden).

Köp båda 2 för 253 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Min vän Jim. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Finstämd men daterad
  -, 10 maj 2023

  En finstämd, lugn saga där det egentligen inte händer så mycket i första halvan av boken. Det är fint att två okända fåglar kan bli vänner utan att ifrågasätta varandra.

  Det som skaver är att det är en svart fågel som kommer till byn med vita fåglar och de uttrycker tydligt att den svarte är annorlunda och de gillar inte den pga. utseendet. Det som också skaver, som i många andra böcker, är att koltrasten blir accepterad först när han visar sig vara fantastiskt duktig. Måste man över... Läs hela recensionen

 2. Fin bok om kärlek och att se annorlunda ut

  Detta är en mycket fin bok om kärlek och att se annorlunda ut.
  Att flytta någonstans där man är minoritet. Att stå för den man är.

  Berättelsen är charmig och bilderna fina.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kitty Crowther