Winn-Dixie (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2018-01-17
Förlag
Lilla Piratförlaget
Översättare
Ulla Roseen
Originaltitel
Because of Winn-Dixie
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form) / Henriksson, Anna (form)
Dimensioner
205 x 145 x 25 mm
Vikt
297 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188279880
Winn-Dixie (kartonnage)

Winn-Dixie

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2018-01-17
106
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
"En så förtjusande och rörande berättelse om en moderlös flicka och hennes hittehund måste bara vinna föräldrars hjärtan."
Svenska Dagbladet

"... en hjärteknipande historia om vad kärleken till ett djur kan betyda för ett barn och hennes möjligheter hitta nya vänner."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

Opal är tio år och har precis flyttat till en ny stad. När hon går för att handla i mataffären Winn-Dixie, händer något märkligt. En stor, smutsig, herrelös hund springer omkring inne i affären och plötsligt hör Opal sig själv säga att den är hennes. Kom hit, Winn-Dixie! utropar hon, för det är det första namnet hon kommer att tänka på. Och till hennes stora förvåning lyssnar hunden. Från den dagen förändras Opals liv, för tillsammans med Winn-Dixie hittar hon nya vänner. Och får till och med sin pappa att berätta saker om hennes mamma, som lämnade dem när Opal var liten.

Kate DiCamillo är en av våra mest älskade berättare. Winn-Dixie utkom första gången på svenska 2010, och kommer nu i ett efterlängtat nytryck.

"Någon enstaka gång händer det att man fastnar i en bok redan från första meningen. Så är det med Kate DiCamillos debutbok ... Detta är ett efterlängtat nytryck. ... Det är en underbar bok, både humoristisk och vemodig, skriven på ett melodiskt och väl översatt språk. Man blir genuint glad av Winn-Dixie."
Gull Åkerblom, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Winn-Dixie
  2. +
  3. Vi kommer snart hem igen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde, Peter Bergting (inbunden).

Köp båda 2 för 235 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Winn-Dixie. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Underbar liten pärla
    Villivonkansbooks (Örebro), 26 januari 2018

    Opal är i mataffären för att handla när en stor, smutsig herrelös hund springer omkring i butiken. Plötsligt hör sig Opal säga att den är hennes. "Kom hit Winn-Dixie" ropar hon, för det är det första namn hon kommer att tänka på. Och till hennes förvåning lyssnar hunden.
    Winn-Dixie är en helt underbar liten pärla till bok! Opal som plötsligt kommer hem med en hund till sin far predikanten. Predikanten som alltid säger att de ska hjälpa de som är mindre lyckligt lottade, kan inte neka hen... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Winn-Dixie