Intet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2018-02-07
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Översättare
Suzanne Sjöqvist
Originaltitel
Intet
Dimensioner
190 x 130 x 10 mm
Vikt
175 g
SAB
uHce
ISBN
9789188279972
Intet (häftad)

Intet

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-02-07
169
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
"Vad mer kan man önska av litteratur?"
Der Spiegel, Tyskland

Intet är kontroversiell och chockerande. Intet ställer fler frågor än den ger svar. Intet är också vacker och tillgänglig, berättad med en enkelhet som strider mot romanens djup.

Pierre Anthon bestämmer sig för att inget betyder något. Från den stund du föds, börjar du dö. Hans klasskamrater vill göra allt för att bevisa att livet faktiskt har en mening och bestämmer sig för att bygga en hög av sådant som betyder något

När Intet först kom ut år 2000 förbjöds den i hemlandet Danmark. Idag är det en internationell bestseller som har utgivits i över tjugo länder. Romanen har blivit kritikerrosad operaföreställning i England och filmatisering är på gång. Den har tidigare publicerats på svenska, men kommer nu i nyutgåva!

Innan Janne Teller blev författare på heltid arbetade hon med konflikthantering på uppdrag av EU och FN runt om i världen. Lilla Piratförlaget har tidigare givit ut Om det var krig i Norden och Allt som är.

"Efter första genomläsningen läser jag den igen, högt, för min 13-åriga dotter vid en poolkant i Spanien. Alla teveserier, Instagram-flöden och annat krafs upplöses i tomma luften, och min dotter lever för att få veta vad som ska hända härnäst i berättelsen, som är gastkramande på alla nivåer. ... Inte en enda gång trampar Teller snett i sin kliniskt rena prosa. Inte en enda chans får läsaren att genomskåda berättelsen, känna sig skriven på näsan, tilltalad uppifrån av en vuxen som förstår tonåringar. Just det bevisar att Janne Teller verkligen förstår."
Martina Montelius, Expressen

"En vacker och skrämmande bok."
The Guardian, England

"En dubbeltydig och chockerande berättelse som bara kan jämföras med Goldings Flugornas herre och Salingers Räddaren i nöden."
La Vanguardia, Spanien
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Intet
  2. +
  3. Om det var krig i Norden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om det var krig i Norden av Janne Teller (häftad).

Köp båda 2 för 270 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Intet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbar
    A.J, 7 april 2018

    Jag läste om den här för någon månad sedan och jag fullkommligt älskar den! Vissa delar är lite väl... om du förstår vad jag menar men annars finns det mycket att lära sig av boken. Boken får en att tänka mycket på vad som är viktigt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Janne Teller