Kan du vissla Johanna (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (22.2 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Inläsare
Peter Öberg
Utgivningsdatum
2017-11-02
Förlag
Lilla Piratförlaget
ISBN
9789188281210
Kan du vissla Johanna (ljudbok)

Kan du vissla Johanna Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-11-02
109
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone och iPad
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Berra önskar sig en morfar - en som man kan älska, som bjuder på kaffe och som kan lära en vissla. Som tur är vet hans vän Ulf ett ställe som är fullt av gamla gubbar. På ålderdomshemmet hittar de en ensam farbror som heter Bertil och visst kan han tänka sig att vara morfar! Berra och Uffe får berätta vad man gör som morfar, och Berras nya morfar försöker lära honom att vissla.

Kan du vissla Johanna är en älskad klassiker! Varje jul samlas familjer runt om i landet för att titta på filmatiseringen av den prisbelönta boken, med Per Oscarsson i rollen som Berras nya morfar.

Ulf Stark är en av Sveriges största barn- och ungdomsförfattare som 1984 slog igenom med Dårfinkar och Dönickar. Kan du vissla Johanna kom ut för första gången 1992 då den nominerades till Augustpriset och strax där efter filmatiserades. Flera av Ulf Starks böcker har illustrerats av Anna Höglund och tillsammans har de tilldelats priser som Heffaklumpen och Deutscher Jugendliteraturpreis.

Kan du vissla Johanna är en fin berättelse om vänskap mellan generationer, kärlek, liv och död som aldrig upphör att fängsla och som passar såväl unga som gamla läsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulf Stark