Down under (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2017-10-24
Förlag
Gilla Böcker
ISBN
9789188281432
Down under (e-bok)

Down under (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-10-24
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
1987. Jim är nitton år och reser ensam till Nya Zeeland, lämnar Stockholm bakom sig för att bli en ny och bättre version av sig själv. Han flyttar in hos sin farbror och faster, skaffar jobb och försöker bygga upp en tillvaro. Men minnena av det kaos han lämnat förföljer honom, och hans konservativa farbror styr sin familj med järnhand. En dag hämtar Jims faster honom efter jobbet och lämnar av honom på ett hostel. De vill inte att han bor hos dem längre, eftersom de har förstått att han är homosexuell. Nu börjar en omtumlande inre och yttre resa, och till slut vågar Jim äntligen se tillbaka på allt som lett honom till andra sidan jorden, down under.

Johan Ehn är skådespelare, dramatiker och en av de konstnärliga ledarna för Teater Barbara i Stockholm. Down under är hans debutroman, en till stora delar självbiografisk berättelse om den svåra balansgången mellan att försöka passa in och samtidigt vara sann mot sig själv.

"Det är en tät bok som utgör ett bra tidsdokument och träder under huden på en sårbar ung man."

Eva Wahlström, Smålandsposten

"Det målande språket känns poetiskt, och tidsmarkörerna samt musikreferenserna förankrar berättelsen och gör den väl underbyggd. En fin skildring om att söka sig själv och acceptera vem man är. Läs!"

Eva Boström, Amelia

"Romanen är skriven på ett rent men livfullt målande språk, förvånansvärt lättflytande trots alla engelskspråkiga repliker och de många anspelningarna på olika låttexter. ... Det här är en utmärkt ungdomsroman som letar sig in under skinnet."

Lektör Maria Wolff Gripfelt, BTJ-häftet nr 17, 2017

"Boken är dramaturgiskt smart i pendlandet mellan tider. ... en berättelse som måste berättas gång på gång; den som handlar om att vända sina plågoandar ryggen och låta sig bli till."

Malin Lindroth, Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Down under. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4.5 av 5.
    Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 24 augusti 2017

    Det här är en mycket bra och viktig bok, och att den är till stora delar självbiografisk, det gör ju den bara bättre,

    Boken går under genren "Unga vuxna / 15+", vilket jag tycker är väldigt synd. Tror att många vuxna / äldre inte då kommer att läsa boken, för att dom tror att den inte är för dom.

    Själv tycker jag mycket om ungdomsböcker. Och egentligen så förstår jag inte varför den här boken är klassad som en ungdomsbok, för jag tycker den helt klart känns som en "vanlig" ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Down under