Hästpojkarna (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (261.5 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Johan Ehn
Utgivningsdatum
2020-04-02
Förlag
Gilla Böcker
ISBN
9789188281999
Hästpojkarna (ljudbok)

Hästpojkarna Ljudbok

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-04-02

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Anton har nyligen tagit studenten och fått jobb inom hemtjänsten. En av dem han besöker är Alexander Kovac, en snart hundraårig man som inte pratar och som vägrar lämna sitt kök. Under ett arbetspass upptäcker Anton att gubben svarar honom genom att stöta med käppen i golvet. De börjar kommunicera, och i vardagsrummet hittar Anton foton på hästar och cirkusartister, och ett brev från Gestapo. Vad har den gamle egentligen levt för liv?

I tjugotalets Tjeckoslovakien växer två pojkar upp på ett barnhem. När den ena behandlas illa, rymmer de och får jobb på en cirkus där de utför de mest häpnadsväckande konster på hästryggen. Cirkusen tar dem vidare till Berlin och den mytomspunna och normbrytande klubben Eldorado. Medan pojkarna börjar förstå vad de egentligen känner för varandra, tar nazisterna makten och samhället hårdnar snabbt omkring dem.

Johan Ehnär skådespelare och dramatiker, och debuterade 2017 med Down under. Hans nya roman för unga vuxna utspelar sig växelvis i nutidens Stockholm och 30-talets Berlin, och följer olika generationer av hästpojkar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hästpojkarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kanon!
  -, 7 november 2022

  Otroligt bra bok som rör sig mellan dåtid och nutid, spännande, rolig och viktig!! Den visar styrkan i kärleken samtidigt visar den hur snabbt livet kan vänds, vad människan är förmögen att göra mot varandra. Känns otroligt aktuell!

 2. Fantastisk
  -, 14 september 2022

  En riktigt intressant bok. Bra författarinläsning. En påminnelse om att vi aldrig får glömma vår historia.

 3. Så bra!
  -, 14 april 2020

  Johan du blir bara bättre och bättre, jag tycker om när du läser med stor inlevelse.
  Berättelsen är fantastisk gillar upplägget, lika som i Down Under! Stor kram väntar på din nästa! Tack! Jan Larsson

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Johan Ehn

 • Down under

  Johan Ehn

  1987. Jim är nitton år och reser ensam till Nya Zeeland, lämnar Stockholm bakom sig för att bli en ny och bättre version av sig själv. Han flyttar in hos sin farbror och faster, men efter en tid vill de plötsligt inte att han bor hos dem längre, e...

 • Inte död än

  Johan Ehn

  "Först ser han ingenting. Hör bara en liten pojkes röst i sitt huvud." När Elis vaknar upp på hjärtintensiven inser han att det brådskar att få svar på frågorna som följt honom genom livet. Från sjuksängen får han möta de som betytt mest...