Samarbetsinlärning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
1998-05-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Margareta Bergfeldt, Siv Vähämäki-Sundman
Originalspråk
Finska
Medarbetare
LEPPILAMPI, ASKO
Dimensioner
210 x 150 x 8 mm
Vikt
250 g
SAB
Eaby
ISBN
9789188298416
Samarbetsinlärning (häftad)

Samarbetsinlärning

Häftad,  Svenska, 1998-05-01

Slutsåld

Samarbetsinlärning innebär att lära sig tillsammans i mindre grupper. Men det handlar inte om grupparbete i vanlig mening där ibland somliga elever kanske inte lär sig något alls och det synliga resultatet av gruppens arbete är det enda som räknas.

Samarbetsinlärningens idé är att processen i gruppen är lika viktig som de kunskapsmässiga målen. Alla i gruppen har ansvar för allas lärande.

Samarbetsinlärning är välkänd i många länder som Cooperative Learning och har bl.a. tack vare författarna till denna bok blivit ett viktigt inslag i finländsk skolutveckling.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Ped.Dr Pasi Sahlberg ansvarar för utveckling av utbildning och forskning vid Utbildningsstyrelsen i Helsingfors. Han har lång erfarenhet som lärare inom grund- och gymnasieskola och som lärarutbildare. De senaste åren har han varit knuten som sakkunnig och konsult till utbildningsprogram inom EU. Asko Leppilampi har över 20 års erfarenhet som lärare, rektor och lärarfortbildare. Sedan några år verkar han som konsult och utbildare inom skola och näringsliv inom sitt specialområde samarbetsinlärning som han kopplar till den lärande organisationen.