Mördarkommandot (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (252.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Anton Modin (del 7)
Inläsare
Reine Brynolfsson
Utgivningsdatum
2016-12-16
Förlag
Pub Lic
ISBN
9789188307095

Mördarkommandot Ljudbok

(89 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2016-12-16

Styckköp

139

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Regnet ligger tungt över Stockholm i november 1984. Olof Palme är statsminister i ett till synes tryggt och välskött land. De vänsterliberala värderingarna är sedan länge etablerade och "rättvisa för alla" är ledorden.

Sverige har två tv-kanaler och tre radiokanaler. En ung och orädd reporter vid namn Cats Falck på nyhetsprogrammet Rapport i TV2 har börjat gräva i vapen- och tekniksmugglingen mellan svenska företag och utlandet. Svenska freds har polisanmält Bofors för olaglig export av Robot-70 och Asea verkar vara inblandat i den s k Containeraffären, men än så länge vet man inte riktigt vad det är som hänt och inget åtal har väckts.

Svensk underrättelsetjänst får ett tips från utlandet om att ett östtyskt mördarkommando har rest in i landet. Anton Modin på militära SSI får i uppdrag av sin chef att varna Cats Falck. Hennes undersökning av Aseas och Bofors ljusskygga affärer med östtyska Stasi och Sovjet riskerar att urholka förtroendet för den svenska modellen och även att skada svenskt näringsliv. Den siste Cats Falck planerar att intervjua för sitt reportage är en chef på Asea i Västerås. Rapportredaktionen vill att Asea ska få möjlighet att försvara sig mot anklagelserna om smuggling innan reportaget går i sändning. Men den 18 november 1984 försvinner Cats Falck och hennes väninna Lena Gräns spårlöst efter en middag på restaurang Öhrns hörn på Södermalm i Stockholm.

Mördarkommandot bygger på verkliga händelser och är den sjunde fristående delen i thrillermästaren Anders Jallais serie om underrättelseoperatören Anton Modin. Jallais böcker om Sverige under det kalla kriget fortsätter att fascinera och ger kunskap och insikt om några av 1900-talets stora gåtor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mördarkommandot. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt ok
  -, 12 maj 2023

  Inte alls lika intressant som de 3 första böckerna i serien.

 2. Inte den bästa men helt ok
  Per Anders, 27 februari 2018

  Det här är enligt mig den svagaste boken av Anders Jallai. Det är lite speciellt när författaren sprängt in citat ur verkliga dokument inne i boken. Faller inte mig helt i smaken. Dock fortfarande läsvärd.

 3. Ingen riktig Anton Midin-nerv
  Mats, 11 december 2017

  Detta är den svagaste boken hittills i serien om Anton Modin. Historien om Katts Falk är ju redan beskriven i media. Modins (påhittade) inblandning i historien känns lite krystad.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anders Jallai