Spionerna på Säpo (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (204.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Anton Modin (del 8)
Inläsare
Reine Brynolfsson
Utgivningsdatum
2017-12-22
Förlag
Pub Lic
ISBN
9789188307156

Spionerna på Säpo Ljudbok

(91 röster)  |   Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-12-22

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sommar i Stockholm 1985. Den unge SSI-operatören Anton Modin får i uppdrag av sin chef Chris Loklinth att avprogrammera storspionen Stig Bergling som greps sex år tidigare och nu sitter isolerad på Norrköpingsanstalten. Tillsammans med psykologiprofessor Sten Levin och SSI-operatören Jöran Järv får Modin låna ett stort slott utanför Norrköping där avprogrammeringen ska ske i största hemlighet. Gruppen har fria tyglar och obegränsade resurser för att utföra sitt uppdrag. Planen är att Bergling ska avslöja sina medhjälpare i Sverige, det vill säga de spioner som fortfarande döljer sig inom svenska myndigheter.

Modins avprogrammering av Bergling blir framgångsrik, men den information om det svenska samhället, Säpo och Sveriges regering som han får tillgång till, tvingar honom att se helt annorlunda på sitt arbete i rikets tjänst. Kan han i och med sin nyvunna kunskap själv ha blivit ett hot mot rikets säkerhet
Samtidigt, utanför Utö i Stockholms södra skärgård, får två fiskare upp något i sitt nät. Något som gör dem skräckslagna, eftersom de befinner sig mitt i ett militärt skyddsområde.

Spionerna på Säpo är den åttonde boken om Anton Modin och utspelar sig under den senare delen av kalla kriget. En tid som kom att förändra Sverige för alltid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Spionerna på Säpo. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. SSI
  -, 9 januari 2023

  Anton är min man!

 2. Spionerna på Säpo
  Macke, 15 december 2022

  Hela serien med Anton Modin är väldigt spännande och underhållande, den här boken var inget undantag heller. Jag var nästan glad att jag inte hört böckerna tidigare så jag kunde "sträcklyssna" på alla böcker som kommit ut hittills!

 3. Riktigt bra och spännande.
  -, 29 mars 2020

  Super bra skriven bok.
  - Att jag mink är ju en kul uppgift:).

 4. Lite oinspirerad men ganska intresssnt
  Stefan, 23 mars 2018

  Inte alls samma glöd som i de tidigare böckerna. Lättläst och intressant men lätt att gissa fortsättningen. Anton Modin är inte så intressant längre, vi har ju redan läst om hans senare år.

 5. Spännande!
  Mattias, 15 januari 2018

  Mycket spännande spionhistoria som får en att längta efter mer.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Anders Jallai