Spinndoktorn (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (253.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Anton Modin (del 10)
Inläsare
Reine Brynolfsson
Utgivningsdatum
2019-12-16
Förlag
Pub Lic
SAB
Hc
ISBN
9789188307217
Spinndoktorn (ljudbok)

Spinndoktorn (ljudbok)

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-12-16
99
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
December 1986: En politisk bomb i form av Iran-Contras-affären briserar i Washington DC. En affär som avslöjar att USA i hemlighet sålt avancerade vapen till Iran under kriget mot Irak. Samtidigt, i Sverige, avslöjar DN att regeringen känt till att svenska robot 70 sålts via bulvaner i Singapore till Mellanöstern och Iran. Två veckor efter artikeln faller krigsmaterielinspektören, amiral Carl Fredrik Algernon, framför en tunnelbana på T-centralen i Stockholm och omkommer. Algernon var den på Utrikesdepartementet som var ytterst ansvarig för exporttillstånden för krigsmateriel.
Den unge operatören på underrättelsetjänstens hemligaste avdelning SSI, Anton Modin, har varit sjukskriven sedan Palmemordet. Hans första uppdrag när han kommer tillbaka till arbetet blir att diskret undersöka hur det gick till när krigsmaterielinspektören omkom. Var det ett självmord som polisen menar eller var det något annat som låg bakom? Ungefär samtidigt börjar den politiske rörmokaren Ebbe Carlsson, tillika förlagschef på Bonniers, att undersöka Palmemordet. Han har tillsammans med den nära vännen Carl Lidbom som är ambassadör i Paris fått ny information från en källa i den franska säkerhetstjänsten. Enligt informationen hänger mordet på statsminister Olof Palme samman med Bofors vapenaffärer med Iran. Därför bildar Carlsson och Lidbom en hemlig grupp för att driva en egen mordutredning vid sidan av polisens. De får justitieministerns och rikspolischefens välsignelse. Men allt måste ske i det tysta eftersom motivet är så känsligt att det kan skada regeringen på djupet. De menar till och med att sanningen om mordet - om den når svenska folket - skulle skaka Sverige i dess grundvalar.

Spinndoktorn, den tionde delen i serien om underrättelseoperatören Anton Modin, tar vid ett drygt år efter att förra boken Källa Erik slutade.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spinndoktorn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Spinndoktorn
    Glen82, 25 januari 2020

    Mycket trevlig läsning, finns allt man intresserar sig av. Bra fakta blandat med spänning väldigt välgjord. Ett stort plus för uppläsare Reine brunolfson!!👍

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Jallai

Bloggat om Spinndoktorn