I tiden - tidsresan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-01-01
Upplaga
1
Förlag
Lära Förlag
SAB
K
ISBN
9789188309891
I tiden - tidsresan (häftad)

I tiden - tidsresan

Häftad Svenska, 2018-01-01
309
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
Tryckt version av I tiden, ett basläromedel i historia som följer Astrid, en tonåring som ger sig ut på en tidsresa för att lära sig mer om historien. Läromedlet är strukturerat med utgångspunkt i den europeiska epokindelningen. Utmärkande drag för olika epoker, liksom viktiga händelser i Sverige och omvärlden behandlas kortfattat och med ett mycket enkelt språk. För de elever som vill läsa mer finns det fördjupningstexter till varje kapitel.
Läromedlet har även åtta specialkapitel som berättar om hur olika fenomen har förändrats genom historien - allt från skriftens till pengarnas och sophanteringens utveckling. Eleven kan antingen arbeta med historien epok för epok eller ta något kapitel om förändringsprocesser som intresserar henne/ honom som utgångspunkt för att bygga en egen historisk förståelse.
Alla avsnitt i läromedlet har frågor indelade i tre nivåer, där de enklaste är flervalsfrågor och de svåraste uppmuntrar eleven till egen reflektion.

I tiden finns både som ett digitalt, interaktivt läromedel med all text inläst, och som en läsebok. Till materialet
finns även en Lärarewebb som innehåller en lärarhandledning och även boken inläst. Dessutom finns de åtta specialkapitlen om historiska förändringsprocesser utgivna som en serie separata småböcker.

Materialet följer kursplanen för Historia 1 i gymnasiesärskolan, men passar även elever i senare delen av grundsärskolan och andra behov av ett riktigt lättläst basmaterial i ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I tiden - tidsresan
  2. +
  3. I tiden - Vapen och krig, från spjut till missiler

De som köpt den här boken har ofta också köpt I tiden - Vapen och krig, från spjut till missiler av Jeanette Jonasson, Marcus Jonasson (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna