Katitzi rymmer (cd-bok)
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Katitzi (del 4)
Läsålder
6-9 år
Inläsare
Vanna Rosenberg
Utgivningsdatum
2017-04-07
Förlag
A Nice Noise
Dimensioner
140 x 130 x 15 mm
Vikt
116 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188315618

Katitzi rymmer

CD-bok,  Svenska, 2017-04-07
302
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Katitzis familj består av Pappa Taikon, en 63 år gammal sträng man som är gift med en elak styvmor som inte alls tål Katitzi och hennes syskon. I lägret där Katitzi bor, bor också storasyster Lena, som är tre år äldre och storebror Paul som är 17 år gammal. Paul avskyr lägerlivet och är bekymrad för sina systrars framtid med den elaka styvmodern. Sen finns också storasyster Rosa, som är syskonens trygga punkt efter deras mammas död. Men Rosa hade blivit bortgift med en kusin och rest till Sydsverige med sin nya familj till systrarnas stora bedrövelse.

Lägret var ganska litet. Det bestod av tre tält och en vagn. Tivolit var nerpackat eftersom pappa Taikon hade inte fått tillstånd att sätta upp det. Nu skulle man arbeta i skogen. Ingenting var riktigt som förr. Men Katitzis pappa hoppades på att kriget skulle ta slut och att tyskarna skulle förlora, så att han kunde förena sig med sina bröder igen.

Katitzi rymmer är den tredje volymen i serien om den romska flickan Katizi. Böckerna om Katitzi har älskats av generationer barnboksläsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katarina Taikon