Saturnus tecken (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Odile Nunes
Utgivningsdatum
2016-11-16
Förlag
A Nice Noise
Medarbetare
R. Acedo, Sara (form)
Dimensioner
24 x 138 x 138 mm
Vikt
250 g
SAB
Hc
ISBN
9789188315748
Saturnus tecken (cd-bok)

Saturnus tecken

CD-bok Svenska, 2016-11-16
359
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Stormaktstiden: en tid av erövring och expansion, en nymornad nationalstat som går in i krig på utmattande krig. Rövade rikedomar och överflöd för hovet, en svältande befolkning i ett land med medeltida drag, där oknytt och troll fortfarande befolkar skogarna.

Mitt i detta står kanslern Axel Oxenstierna. Han är en slug man: en karriärist, krigsivrare och maktspelare. Samtidigt märkligt modern. Vem var han egentligen, adelsmannen som överlevde Linköpings blodbad 1600, som förlorade flera barn i sjukdomar, som arbetade, arbetade, arbetade?

Ulrika Kärnborgs roman ställer mannen Axel, »Oxpannan«, i centrum. Av Gustav II Adolf får han uppdraget att hämta hem prinsessan Maria Eleonora av Brandenburg. Giftermålet ska bli det perifera Sveriges biljett till den internationella arenan. Men drottningen är en person med en stark vilja och rivaliteten mellan henne och Oxenstierna om kungens gunst blir allt hårdare. Samtidigt följer vi dvärgen Lisbeta som blir Maria Eleonoras förtrogna.

"Saturnus tecken" är en romanfantasi om den man som la fundamentet till nationen Sverige, och samtidigt en suggestiv och brutal skildring av en brytningstid.

Våren 2018 utkommer "Lejonburen", den andra delen i Ulrika Kärnborgs romandiptyk om stormaktstiden.

Om författaren
Ulrika Kärnborg är författare, dramatiker och samhällsdebattör. Efter många år som journalist och kritiker romandebuterade hon med "Myrrha" 2008. Hon har också skrivit flera fackböcker.

Uppläsare Odile Nunes
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Saturnus tecken
  2. +
  3. Mammalia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mammalia av Ulrika Kärnborg (häftad).

Köp båda 2 för 414 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulrika Kärnborg