Madeleine F. (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Lena Einhorn
Utgivningsdatum
2016-11-16
Förlag
A Nice Noise
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
130 x 145 x 15 mm
Vikt
68 g
SAB
Hc
ISBN
9789188315779
Madeleine F. (mp3-skiva)

Madeleine F.

Mp3-skiva Svenska, 2016-11-16
298
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Hanna har just påbörjat sin andra utbildning på kort tid. Studierna på Konstfack har hon abrupt avbrutit. Nu går hon sen två veckor tillbaka på Författarskolan.

Det är måndag morgon, och eleverna ska för första gången få träffa Pål Berger, berömd författare och egensinnig pedagog.

Har ni, frågar han, lust att göra ett gemensamt projekt? Han halar upp sju pyttesmå gula lappar, som han håller framför sig som en solfjäder.

Det visar sig att de sju lapparna är annonser, mer än åtta år gamla och från Gula Tidningen. Och de är märkliga. Samtliga är undertecknade av Madeleine F., som erbjuder sina tjänster som städhjälp, språklärare, konstnär, konsertmusiker, balettinstruktör och civilingenjör. Nu ska de skriva fram den här personen på sitt eget sätt. Men för Hanna blir det en personlig fråga. Hon måste ta reda på vem kvinnan är.

"Madeleine F." är en roman om sökande. Efter en mystisk, mångbegåvad person, som är som uppslukad av jorden. Efter lösningen på en gåta, som tycks liksom utlagd för att gäcka. Och slutligen om sökandet efter inspiration och identitet.

Författaruppläsning
Lena Einhorn är filmare och författare, och har givit ut åtta böcker, både romaner och sakprosa. Hennes senaste bok på svenska är "Blekingegatan 32" (2013), en roman om Greta Garbo. Hennes berättelse "Ninas resa", om modern Nina, som var bland de sista som lämnade Warszawas getto levande, blev både bok och film, och belönades med både Augustpriset och två Guldbaggar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Madeleine F.
  2. +
  3. Geniet från Breslau

De som köpt den här boken har ofta också köpt Geniet från Breslau av Lena Einhorn (cd-bok).

Köp båda 2 för 652 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lena Einhorn