Blybröllop (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (199.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Godenius
Utgivningsdatum
2017-03-14
Förlag
A Nice Noise
ISBN
9789188315823

Blybröllop Ljudbok

(10 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2017-03-14

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
"Man kanske vill hävda att det inte var
nödvändigt att ta livet av honom, men jag kan
invända på den punkten. Folk lever gärna för
länge. De är inte betjänta av det. Tag Horst"

Irene är bibliotekarie och sedan trettionio år gift med kabeldragaren Horst. Hon har alltmer tröttnat på hans uppblåsthet och ständiga spydigheter om hennes intresse för litteratur och trädgårdsskötsel.
Så av en händelse hittar hon en bortglömd kista med blytyngder i källaren och plötsligt står allting klart: hon ska en gång för alla göra sig av med sin man!

Med stor entusiasm och uppfinningsrikedom påbörjar Irene sin resa från tyst mus till amatörkemist med dödlig kunskap om gifter.

Blybröllop är en komedi med mörka undertoner och en sanslös skildring av ett äktenskap i upplösning. Med bitande humor skildrar den en mogen kvinnas minst sagt överraskande väg till frihet.

Om författaren
SARA PABORN (1972) debuterade 2009 med romanen Släktfeber som sedan följdes av Tuppen och havet och En och annan väg. Hon är också författare till diktsamlingen Vilken tur att vi träffades innan vi dog (2014) och skapare av poesiappen Poesi på G.

Om uppläsaren
ANNA GODENIUS (1944) är skådespelare och fick sitt stora genombrott i TV-serien Ärliga blå ögon 1977. Förutom teater och filmskådespel har Anna
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Blybröllop. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Humor och allvar i skön förening.
    -, 22 april 2023

    Denna roman har flera dimensioner och man skrattar, fast det kanske inte är så lämpligt. En extra eloge till berättarrösten.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sara Paborn