Den kreativa lögnen : tolv kapitel om Glenn Gould (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
109
Utgivningsdatum
2005-09-01
Förlag
Bo Ejeby Förlag
Översättare
Bo Ejeby
Originalspråk
Danska
Originaltitel
Den kreative løgn
Dimensioner
220 x 140 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Ijz Gould, Glenn
ISBN
9789188316431
Den kreativa lögnen : tolv kapitel om Glenn Gould (häftad)

Den kreativa lögnen : tolv kapitel om Glenn Gould

12 kapitel om Glenn Gould

Häftad Svenska, 2005-09-01
153
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Glenn Gould (1932-1982) var en av det förra århundradets allra främsta pianister, samtidigt omstridd och geniförklarad. Den danske tonsättaren och författaren Karl Aage Rasmussen tecknar ett färgrikt porträtt av den legendariske musikern och diskuterar ingående den kult som uppstod kring hans person och hans inspelningar.

Gould var på många sätt en excentrisk person. Som pianist var han både älskad och kritiserad för sina säregna tolkningar av Mozart och Beethoven. Som människa var han känd för att vara extremt hypokondrisk och för att inte släppa någon annan människa in på livet. Han slutade tidigt att uppträda på konsertscenerna, med motiveringen att publiken bara kom i hopp om att han skulle spela fel: De ser konserten som ett gladiatorspel, sa han. Efter tiden som konsertpianist ägnade Gould återstoden av sitt liv åt grammofoninspelningar, radiodokumentärer och skriftställeri.

Sammantaget är boken Den kreativa lögnen otroligt bra. Och det här är nog en bok att komma tillbaka till många gånger. (Katarina Karlsson-Algesten, Mitt i musiken, SR)

Bo Ejeby är all heder värd för sina Gould-insatser på svensk bokmarknad. Inget annat förlag har lyft ett finger. (Tommy Sundin, Västerbottens-Kuriren)

Om den danska utgåvan:

Kanske det bästa som skrivits om Gould, och dessutom en förnämlig meditation om musik och liv i vår tid. (Jakob Levinsen, Berlingske Tidende)

En bok om musik som förtjänar lika många läsare som huvudpersonen, Glenn Gould, har lyssnare. (Peter Michael Hornung, Politiken)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den kreativa lögnen : tolv kapitel om Glenn Gould
  2. +
  3. Förryckt : bilder av Robert Schumann och hans musik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förryckt : bilder av Robert Schumann och hans m... av Karl Aage Rasmussen (häftad).

Köp båda 2 för 352 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karl Aage Rasmussen

Övrig information

Glenn Gould var en av 1900-talets främsta pianister, omstridd och geniförklarad. Här tecknas ett färgrikt porträtt av den legendariske musikern och den kult som uppstod kring hans person och hans många inspelningar.