Att närma sig Mahler (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2015-04-07
Upplaga
1
Förlag
Bo Ejeby Förlag
Översättare
Bo Ejeby
Originaltitel
Tilnærmelser til Gustav Mahler
Medarbetare
Wester, Jocke (form)
Dimensioner
220 x 140 x 12 mm
Vikt
273 g
SAB
Ijz Mahler, Gustav
ISBN
9789188316745
Att närma sig Mahler (häftad)

Att närma sig Mahler

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2015-04-07
186
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den här boken om tonsättaren Gustav Mahler är varken ett försök till en genomgripande nytolkning eller en detaljrik biografisk grundbok med verkanalyser. Det är en liten bok tillkommen enbart av lust att dela en livslång fascination för en man och hans musik med intresserade läsare, skriven av en tonsättare vars egen musik tidigt starkt påverkades av Mahler; en bok som tecknar en biografisk skiss och kastar en ljusglimt över sitt ämne från olika, även nutida håll. Varken mer eller mindre. Den ställer inga krav på musikfackliga insikter, bara på ett visst intresse för Mahlers musik. Karl Aage Rasmussen

Den danske tonsättaren och skribenten Karl Aage Rasmussen har författat en rad uppmärksammade essäböcker om musik och musiker. På svenska finns sedan tidigare hans böcker om pianisterna Glenn Gould och Svjatoslav Richter.

musikessäistik på absolut högsta nivå. (Michel Ekman, Hufvudstadsbladet)

beundransvärt djuplodande och kringsynt. (Carlhåkan Larsén, Opus)

Dagens Nyheters Martin Nyströms positiva recension bär rubriken: Elegant granskning av modernitetens Mahler. Nyström skriver bland annat: Elegant frilägger Rasmussen Mahlers inneboende modernitet och hur den med sina närmast filmiska korsklippningar, oberäkneliga brottytor och montageliknande sammansättningar av motsägelsefulla uttryck föregår det sena 1900-talets stilpluralism och postmodernism.

Rasmussens rika Mahlerbok en heltäckande presentation av liv och verk trots att den är på bara 150 sidor. (Carl-Johan Malmberg, Svenska Dagbladet)

Den som kan lite om klassisk musik men vill höra mer bortom Bach, Mozart och Beethoven, hamnar oundvikligen hos Mahler. Man gör honom extra rättvisa genom att läsa lite, det blir roligare att lyssna då. (Johan Norberg, Tidningen Vi)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att närma sig Mahler
 2. +
 3. Mahler : en musikalisk fysionomi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mahler : en musikalisk fysionomi av Theodor W Adorno (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Att närma sig Mahler. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok!
  Resville, 12 juli 2016

  En bra och trevlig introduktion till Mahlers person och musik. Kanske inte en djup analys, men intresseskapande om en av de riktigt stora från sekelskiften 1800/1900.

 2. Lysande biografi
  Ulf Stenberg, 16 juli 2015

  Det bästa jag läst om Mahler på svenska. Inget frossande i utommusikaliska konnotationer, som är vanligt, utan ett känsligt, sakligt och uppfriskande förhållningssätt till liv och verk som gör full rättvisa åt denne formidable symfoniker.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Karl Aage Rasmussen