En negers uppväxt - Att inte vara som alla andra, En ståupp show om respekt (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (40.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Marika Carlsson
Utgivningsdatum
2018-02-20
Förlag
Word Audio Publishing
ISBN
9789188321657
En negers uppväxt - Att inte vara som alla andra, En ståupp show om respekt (ljudbok)

En negers uppväxt - Att inte vara som alla andra, En ståupp show om respekt Ljudbok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-02-20

Styckköp

124

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Den kritikerrosade och mycket omdebatterade "En negers uppväxt" som handlar om komikern Marika Carlssons uppväxt som adopterad från Etiopien har blivit både anmäld och friad för hets mot folkgrupp hos Justitiekanslern och Pressombudsmannen. Det här är en inspelning från en exklusiv föreställning på Södra teatern 2014 och nu finns den att lyssna på!

Föreställningen, som är i standupform, handlar om uppväxten i den skånska myllan sett ur en etiopisk flickas ögon. Om hur Marika gått från annorlunda till accepterad via kollisioner och exotiska inslag. Humor och allvar, skratt och eftertänksamhet blandas när hon som barn reflekterar över hur det hade varit om hon istället blivit adopterad av en rik familj i Florida, eller när pensionärer ville ge henne ett bidrag till mat när hon promenerade hem från skolan.
Vi får följa med Marika på arbetsintervju, till frisören, i skolan och arbetslivet och ta del av komiska situationer och inskränkta Sverigedemokrater som ser henne som en bidragssnyltande samhällsbelastning.

En energiskt, utlämnande, engagerande, intressant och inte minst rolig svartsoppa hopkokad av en av Sveriges bästa komiker garanterar en show ni sent kommer glömma!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En negers uppväxt - Att inte vara som alla andra, En ståupp show om respekt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Träffsäkert och roligt!
    Knax, 31 december 2019

    Även den som inte är afrosvensk kan känna igen mycket och garva åt hur det var att växa upp i 70-/80-talssverige. För dem som inte upplevt den tiden känns det nog som en annan värld, vilket det ju också var.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marika Carlsson