Psykologen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (110.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Magdi Saleh
Utgivningsdatum
2018-05-03
Förlag
Word Audio Publishing
ISBN
9789188321961
Psykologen (ljudbok)

Psykologen (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-05-03
149
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Spänningsroman om ensamhet, saknad och hemligheter

Mamma försvann. Jag pratade med henne i telefon på kvällen, men på morgonen som följde var hon försvunnen. Jag vaknade med magont och hög puls, kanske en ond aning, så jag åt ingen frukost utan ringde och ringde och ringde istället. Mobil, vanlig telefon, men inget svar.

Henry är trettio plus och singel. Några år tidigare har hans mamma försvunnit och han grubblar mycket över vart hon kan ha tagit vägen och varför pappan, i samband med att hon försvann, flyttade utomlands. Det stressar honom att inte veta om modern är död eller levande.
Henry sover illa, känner sig ofta fylld av ångest och får rådet av sin läkare att uppsöka en terapeut. Han bokar tid hos psykologen Johanna. Efter en trevande inledning börjar de mejla och bestämmer sig för att träffas privat. De inleder ett sexuellt förhållande, mycket styrt av Johannas fantasier och rollspel. Så småningom börjar Henry forska efter vad som kan ha hänt mamman. När han letar igenom en kartong från hennes lägenhet hittar han en samling brev. Långsamt nystas den hemska sanningen upp ...

"Psykologen" är en tät och fängslande berättelse om en man som söker sanningen kring sin mors försvinnande. Är hon död eller levande?
En berättelse om ensamhet, saknad och hemligheter och om ett hysteriskt mörker som ständigt lurar under ytan.

Martin Falkman, född 1976 i Helsingborg, debuterade 2016 med den psykologiska thrillern Tunneln i slutet av ljuset. 2017 utkom den speglade berättelsen Mördarens väg. Martin driver bloggen Den döda zonen och arbetar till vardags som kommunikatör på en svensk biståndsorganisation.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Falkman

  • Tunneln i slutet av ljuset

    Martin Falkman

    ALLA HAR ETT PRIS. HUR MYCKET ÄR DITT LIV VÄRT? Han plågas av ångest och har tappat tilltron till livet, försökt ta sitt eget liv men misslyckats. Nu hittar han en lösning på internet: någon vill döda och söker ett mordoffer. För en miljon kro...

Bloggat om Psykologen