För våra barns bästa : en nordisk antologi om tidig barnomsorg, evolutionen och psykisk ohälsa (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2016-11-04
Förlag
Nomen
Medarbetare
Dahlström, Annica (red.) / Sörlie, Christian (red.)
Dimensioner
210 x 145 x 23 mm
Vikt
366 g
SAB
Do
ISBN
9789188329233
För våra barns bästa : en nordisk antologi om tidig barnomsorg, evolutionen och psykisk ohälsa (häftad)

För våra barns bästa : en nordisk antologi om tidig barnomsorg, evolutionen och psykisk ohälsa

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-11-04
216
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Med denna antologi vill vi, representanter från olika nordiska länder, förmedla ett flöde av vetenskapliga, flerfaldigt konfirmerade, forskningsresultat, som bekräftar det som väldigt många av oss har vetat om sedan länge, eller känt på oss, som en slags magkänsla. Nämligen hur viktig en fast anknytning till en eller två (ett fåtal) personer är för ett litet barn.Dagens sätt att ta hand om barnen är inte skapat för barnens bästa, utan för de vuxnas behov. Dagens familjepolitik försämrar möjligheterna för hjärnan att nå full utveckling, och bidrar till den galopperande psykiska sjukdomsutvecklingen, ökande psykopati och raserade skolresultat. Detta kostar samhället ett stort lidande och onödiga miljardutgifter Att ändra på detta skulle inte kosta något förutom ansträngningen att bryta sig ur invanda tankesätt.I denna antologi presenteras erfarenheter och vetenskapliga resultat som kan vara till hjälp när viktiga beslut angående barnomsorg skall tas. Alla föräldrar vill ju det bästa för sina barn, och en fast vetenskaplig grund underlättar bra beslut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. För våra barns bästa : en nordisk antologi om tidig barnomsorg, evolutionen och psykisk ohälsa
  2. +
  3. Ditt kompetenta barn : på väg mot nya värderingar för familjen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ditt kompetenta barn : på väg mot nya värdering... av Jesper Juul (storpocket).

Köp båda 2 för 336 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av För våra barns bästa : en nordisk antologi om tidig barnomsorg, evolutionen och psykisk ohälsa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Angelägen
    Anni, 6 augusti 2018

    I denna angelägna antologi visar författare från fyra nordiska länder hur viktigt det är att barnen får sin omsorg av sina mammor och vilka riskerna är om de istället lämnas till institutionsomsorg för tidigt och för länge. Boken visar att vi i Sverige inte är ensamma om denna problematik utan att det ser ut på liknande sätt även i Danmark, Finland och Norge. Då de olika författarna belyser ämnet från olika infallsvinklar och lämnar gedigna litteraturhänvisningar ger den en god grund för föräldrars egna ställningstaganden i frågan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna