Vandra Bohusleden : samtliga 27 etapper från Lindome till Strömstad och förslag på weekendvandringar och dagsturer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Calazo guideböcker
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2017-06-13
Förlag
Calazo Förlag
Medarbetare
Olofsson, Richard (form) / Fingal, Karin (foto) / Schenholm, Fredrik (foto)
Dimensioner
183 x 130 x 23 mm
Vikt
433 g
SAB
Ncbk.08
ISBN
9789188335203
Vandra Bohusleden : samtliga 27 etapper från Lindome till Strömstad och förslag på weekendvandringar och dagsturer (häftad)

Vandra Bohusleden : samtliga 27 etapper från Lindome till Strömstad och förslag på weekendvandringar och dagsturer

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-06-13
299
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Bohusledens 370 kilometer erbjuder vandraren en omväxlande upplevelse i de mindre exploaterade delarna av Bohuslän. Vidsträckta utsikter från kala berghällar varvas med djupa skogar. Småskaliga jordbruk och industri-historiska lämningar blandas med ljunghedar och vindpinade tallar. Det bohuslänska sprickdalslandskapet kan ibland utmana vandrarens benmuskler men leden är sällan svår. Och badstranden och glasskiosken är aldrig långt borta. Bokens innehåll är uppdelat i två olika delar. Den första delen beskriver Bohusledens samtliga 27 etapper med all nödvändig praktisk information, som var närmaste busshållplats eller tågstation ligger. Författarna ger också personliga tips om vilket vindskydd som är mysigast eller vilken badsjö som är bäst längs en viss etapp. Den andra delen av boken beskriver 15 förslag på vandringar som går att göra genom att kombinera olika etapper av Bohusleden, det är både dagsturer och weekendvandringar med övernattning. Karin Fingal jobbar som frilansjournalist i Göteborg. Hon är uppvuxen på en ö i Bohuslän och älskar att vara i naturen, helst både på fritiden och under arbetstid. Fredrik Schenholm är geolog och äventyrsfotograf. Han fotograferar ofta skidåkning, gärna utomlands och i extrema miljöer. Tillsammans har författarna tidigare på annat förlag givit ut Det vilda Göteborg som guidar barnfamiljer till lokala naturupplevelser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vandra Bohusleden : samtliga 27 etapper från Lindome till Strömstad och förslag på weekendvandringar och dagsturer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressant och inspirerande om Bohusleden.
    Tina, 22 juli 2017

    Fina bilder och bra information kring varje etapp. Roligt med flera förslag på kortare turer, t ex weekendvandringar eller sträckor med teman. Man blir sugen på att gå ut och vandra helt enkelt!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Vandra Bohusleden : samtliga 27 etapper f...