Skrinnarens guide till sjöarna i Östra Svealand : de bästa skridskoisarna i Södermanland, Uppland, Västmanland och Gästrikland (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Calazo guideböcker
Antal sidor
359
Utgivningsdatum
2017-12-15
Förlag
Calazo Förlag
Dimensioner
182 x 130 x 21 mm
Vikt
519 g
SAB
Ncbf.08,Rbgb
ISBN
9789188335630
Skrinnarens guide till sjöarna i Östra Svealand : de bästa skridskoisarna i Södermanland, Uppland, Västmanland och Gästrikland (häftad)

Skrinnarens guide till sjöarna i Östra Svealand : de bästa skridskoisarna i Södermanland, Uppland, Västmanland och Gästrikland

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-12-15
359
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Östra Svealand har många populära skridskosjöar, men detaljerna om hur sjöarna fryser har varit relativt okända. I den här boken presenteras flera hundra skridsko sjöar. Stort fokus ligger på de specialgjorda kart orna som visar frysskeden i numrerade och färgade zoner, tillflöden, sund, råkar, varningar och platser för komplexa vattenströmmar. Läsaren får också förslag på färder med lämpliga startplatser, sevärdheter, rastställen och smarta promenadvägar. Boken omfattar alla sjöar i Uppland och Sörmland samt stora delar av Västmanland och Gästrikland. Stockholms närområde behandlas uttömmande, övriga i urval. Bokens författare Mårten Ajne har åkt skridsko i fyrtio år och har tjugo års erfarenhet som israpportör och färdledare för Stockholms skridskoseglarklubb. Tidigare har han skrivit böckerna Stora boken om långfärdsskridsko, Vintervatten och Skrinnarens guide till Mälaren. Som komplement till boken rekommenderas Skridskokartan över Båven, Marvikarna och Yngern, som rymmer många av de sjöar som beskrivs.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skrinnarens guide till sjöarna i Östra Svealand : de bästa skridskoisarna i Södermanland, Uppland, Västmanland och Gästrikland
  2. +
  3. Östra Svealand Bil & Turistkarta Nr 3 : Skala 1:250.000

De som köpt den här boken har ofta också köpt Östra Svealand Bil & Turistkarta Nr 3 : Skala 1... (falsad).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skrinnarens guide till sjöarna i Östra Svealand : de bästa skridskoisarna i Södermanland, Uppland, Västmanland och Gästrikland. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressant och detaljerad
    NinaCarina, 16 januari 2018

    Jätteintressant och detaljerad beskrivning av ALLA sjöar i området. Mycket lärorik om isläggning etc för en "isnybörjare" som jag. Även bra och hjälpsam info om bilparkerings- och lämpliga påstigningsplatser.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Skrinnarens guide till sjöarna i Östra Sv...