Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
306
Utgivningsdatum
2016-09-16
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Dimensioner
217 x 140 x 27 mm
Vikt
566 g
SAB
Lz Taesler, Annika
ISBN
9789188345028
Ända in i märgen : en sann berättelse om en bruten nacke, ett liv i spillror och vägen tillbaka (inbunden)

Ända in i märgen : en sann berättelse om en bruten nacke, ett liv i spillror och vägen tillbaka

(12 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-09-16
60
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Att finna lycka när mardrömmen blivit verklighet

24 år gammal bestämmer sig Annika för att byta akademikerkarriären mot att bli dressyrryttare i ett av Sveriges främsta elitstall.

Ridningen är hennes liv och hennes stora kärlek. Fram till den dag hon faller av favorithästen. När Annika återfår medvetandet efter ett par veckor är hon helkroppsförlamad, utan egen förmåga att andas och utan att kunna tala.

ÄNDA IN I MÄRGEN är den sanna berättelsen om att drabbas av det som många betraktar som sin allra värsta mardröm, om kampen för att förlika sig med ödet och om att ta makten över en kropp som helt slutat lyda: om att kunna gifta sig och skaffa barn.

Det är en unik redogörelse från gränslandet mellan liv och död, och samtidigt en fängslande, hoppingivande och bitvis makabert rolig berättelse om livets outgrundlighet och den oväntade lyckan.

ANNIKA TAESLER är verksam som journalist och föreläsare. Hon är ständigt aktuell i media i samband med frågor som rörelsehindrade. Ända in i märgen är hennes självbiografi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Ända in i märgen : en sann berättelse om en bruten nacke, ett liv i spillror och vägen tillbaka. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En skakande men realistisk beskrivning
  Rosetta, 17 februari 2019

  av Annikas väg tillbaka till livet efter en svår ridolycka som gör henne förlamad.Hon blir maka, mor och skribent. Det är liv som hennes som politikerna vill förstöra en andra gång genom att beteckna LSS-lagen om personlig assistans som dyrt fusk! Man frågar sig vem som är dyrast för det svenska fd folkhemmet - Annika eller fuskpolitikerna.

 2. Ända in i märgen...

  Otroligt bra o lättläst bok. Man blir verkligen berörd av henne o hennes sätt att kämpa för att leva ett normalt liv....

 3. Läs
  Villivonkansbooks, 15 februari 2017

  Jag har gråtit, haft glädjerysningar, förfasats o irriterats över hur Annika blivit bemött. Tack för att du delat med dig av din historia Annika!

 4. Välskriven och fängslande
  Kim M. Kimselius, 31 december 2016

  Den här boken fick mig att gråta. Jag grät över Annika Taesler beskrivning över hur hon befann sig i gränslandet mellan liv och död. Jag grät för att hon inte gav upp, utan fortsatte kämpa mot alla odds. Tårarna föll när hon gjorde framsteg, bit för bit. Lyckotårar föll när Annika trots sin totalförlamning fick ett nytt liv efter ridolyckan.

  Tro nu inte att man gråter hela tiden, för det fanns mycket glädje och lite skratt också. Boken fick mig att tänka efter. Jag som dundrat omkrin... Läs hela recensionen

 5. Oerhört välskriven.
  Mia Gustafsson Lönn, 27 december 2016

  Fantastisk bok. Bra av Annika att dela med sig av hennes liv så som hon gjort. Läsning var vid vissa tillfällen arbetssam att ta in, samtidigt som det var roligt vid andra tillfällen,
  En vanlig vardag beskrevs utifrån olika perspektiv.

 6. En oväntad krökning av livet
  Dhana Deshnoor, 10 oktober 2016

  Annika har ett levande språk och kan berätta om allvarliga saker med glimten i ögat, vilket gör att hennes berättelse blir väldigt autentisk, man lever sig verkligen in. Hur berättelsen slutar? Läs boken!

 7. Läs den!
  Linda Ismail, 10 oktober 2016

  Åh vad jag tyckte om den här boken! Annika Taesler skriver ärligt, insiktsfullt och väldigt självutlämnande vilket lämnar läsaren med blandade känslor.
  Läs den!

 8. En bok som alla borde läsa!
  Jessica Ekström, 7 oktober 2016

  En helt fantastisk bok om vad som händer med en människa och dess omgivning när det otänkbara händer... Kunde knappt andas under delar av boken.. Viktigt ämne då vi alla eller någon i vår omgivning kan drabbas av en omvälvande händelse som ställer allt upp och ner!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Annika Taesler

 • Ända in i märgen

  Annika Taesler

  Att finna lycka när mardrömmen blivit verklighet 24 år gammal bestämmer sig Annika för att byta akademikerkarriären mot att bli dressyrryttare i ett av Sveriges främsta elitstall. Ridningen är hennes liv och hennes stora kärlek. Fram till den dag ...