Det växte ett träd i Brooklyn, del 2 (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-08-20
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Eva Alexanderson
ISBN
9789188345882
Det växte ett träd i Brooklyn, del 2 (e-bok)

Det växte ett träd i Brooklyn, del 2 (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-08-20
55
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
EN UNG KVINNAS FÖRTVIVLAN, MOD OCH DRÖMMAR

BROOKLYN 1916: Julen då Francies pappa dör faller ingen snö över Williamsburg. Gatorna är grå, vinterkläderna för tunna och hennes mamma väntar ett nytt syskon.

Fjorton år gammal tvingas Francie att sluta skolan för att försörja familjen. Ändå vägrar hon att släppa hoppet om att kunna utbilda sig och bli författare.

Med okuvlig nyfikenhet arbetar hon sig upp från det smutsiga fabriksgolvet till en tidningsredaktion på Manhattan. Innan hon drabbas av kärleken - det kanske allra största hindret för fortsatta studier ...

DET VÄXTE ETT TRÄD I BROOKLYN är en slagfärdig och underhållande uppgörelse med en tid som ville sätta kvinnor på plats. Genom den unga Francies orädda blick får vi ta del av ett svunnet New York - på ett sätt som känns viktigt för våra egna liv.

"Starka kvinnor i flera generationer ... En berättelse på tröskeln till framtiden." - Göteborgs-Posten

"En klassiker!" - Dagens Nyheter

"Här ligger en pärla och väntar på nyupptäckt." - Tidningen Tara

"En av århundradets bästa böcker." - New York Public Library

Betty Smith (1896-1972) växte upp under liknande omständigheter som bokens Francie. Hon gifte sig tidigt, läste vid universitetet samtidigt som hon skötte hem och barn och debuterade inte förrän hon skilt sig från sin första make 1943. Debutromanen höjdes omedelbart till skyarna och gjorde succé som storfilm inom loppet av ett par år. Det växte ett träd i Brooklyn har sedan dess blivit tv-serie, och boken har fått klassikerstatus i amerikanska hem. Betty Smith hann skriva ytterligare tre hyllade romaner och förärades både Rockefeller Fellowship och Dramatists Guild Fellowship för sina dramatiska verk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det växte ett träd i Brooklyn, del 2