Värsta målet, Kosse! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2016-06-03
Förlag
Olika Förlag
Illustratör/Fotograf
Maria Källström
Dimensioner
217 x 156 x 11 mm
Vikt
262 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188347008
Värsta målet, Kosse! (inbunden)

Värsta målet, Kosse!

Inbunden Svenska, 2016-06-03
139
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Äntligen!
Kosse och hennes kompis Emma har börjat spela i ett lag.
Ett riktigt lag med matchtröjor och allt!
Och det dröjer inte länge innan de ska åka på cup.
Men motståndet är tuffare än vad Kosse hade väntat sig.
Nu måste hon kämpa mer än någonsin!

Det här är den andra boken om Kosse och hennes fotbollsäventyr. Den första heter Passa bollen! ropar Kosse. Serien bygger på landslagsstjärnan Kosovare Kosse Asllanis liv och är skriven av sportjournalisten Anja Gatu.

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. OLIKA trycker på FSC-märkt papper på FSC-certifierade tryckerier i Baltikum för att minimera miljöpåverkan.

Jag tycker det här är riktigt bra. Det är på tiden att det skrivs böcker om våra flickor på ett sätt som inspirerar. Det handlar om att vidga förväntningar på vad en flicka kan göra och inte göra.

Förbundskapten Pia Sundhage om OLIKAs serie FOTBOLLSSTJÄRNOR

Sagt om boken:

Härligt ärliga berättelser om kämpaglöd, vinnarinstinkt och livet i laget. I serien finns även böcker om Therese Sjögran. Lättlästa böcker men med både djup och spänning.

Kulturnytt

Det är härligt att läsa sportjournalisten och författaren Anja Gatus beskrivning av matcherna, kunnigt och med nerv. Spännande även för den som inte tycker att fotboll är Guds gåva till mänskligheten. Men det handlar inte bara om inkast och bortdömda mål, utan lika mycket är det en berättelse om kompisrelationer, att våga sånt man egentligen inte vågar, att vara en god vinnare och förlorare. Maria Källström lyckas fånga Kosses person, blyg utanför plan men energisk på, i svartvita illustrationer. (...) Efterlängtad fotbollspepp som utmanar normer! Inspirerande om vinnarskallar och idrottsutövande tjejer, dessutom välskrivna av sportjournalister som kan konsten att förvandla matchreferat till spänning. Det blir på allvar, tjejerna tas på allvar och det är för mig det helgjutna barnperspektivet jag alltid letar efter.

Bokunge

Jag älskar OLIKAs fotbollsserie. Ge den här till ditt fotbollstokiga barn!

Feministbiblioteket

Värsta målet, Kosse! är en mycket levande och fin berättelse. Författaren Anja Gatu visar att mycket handlar om psykologin bakom spelet, men också om speltaktik. I centrum för berättelsen är den härligt skildrade Kosse, full av iver och längtan. Ledarskapsfrågor blir på ett sinnrikt vis en del av denna berättelses nerv och välfångade karaktär. Snygga illustrationer av Maria Källström fångar situationer och stämningar mycket fint.

Staffan Engstrand, BTJ

Kosse och bästa kompisen Emma börjar spela i ett lag och Kosse åker på cup med de andra, som hon inte känner. Det här är en vardaglig och enkel bok om att våga ta kliv utanför sin komfortzon. Men främst är det en fartfylld och realistisk berättelse om att älska fotboll. Det är lätt att känna igen sig i och tycka om Kosse. En fotbollsbok med tjejer i samtliga huvudroller är tyvärr inte så vanligt, än. Värsta målet, Kosse! är välskriven och fint formgiven. Rekommenderas som läsning för alla barn som redan gillar, eller är nyfikna på att spela, fotboll.

Sebastian Lönnlöv, Tekoppens tankar
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Värsta målet, Kosse!
  2. +
  3. Rakt i krysset, Kosse!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rakt i krysset, Kosse! av Anja Gatu (inbunden).

Köp båda 2 för 273 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anja Gatu