Mix bygger (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mix (del 3)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2017-09-11
Förlag
Olika Förlag
Illustratör/Fotograf
Matilda Salmén
Dimensioner
185 x 155 x 5 mm
Vikt
171 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188347046
Mix bygger (inbunden)

Mix bygger

Inbunden Svenska, 2017-09-11
129
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Mix bygger.
Hon bygger en bod och en bil.
Ett hus och en lekplats!
Ingra problem!

I den här tredje fristående boken om Mix utforskar provar hon att bygga olika saker, efter att i "Mix jobbar" ha testat olika yrken, och i "Mix kör" farit fram i en massa olika fordon!

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!

Sagt om boken:

Detta är en berättelse som boxar ner förutfattade meningar om att teknik inte är något för flickor. Sedan får högläsaren förklara för unga lyssnare hur en hylsnyckelsats fungerar!Mix bygger är en bok som kan väcka nyfikenhet för teknik hos alla små läsare - inte bara flickor

Eva Bjärlund, BTJ

Att förstå sig själv och att förstå andra är centralt i barnets sociala och känslomässiga utveckling. Att vara öppen för att vi är olika och att man själv får utvecklas precis så som man vill och så som det passar den man är. Den här boken visar på möjligheterna och att vi inte alltid måste vara eller göra sånt som förväntas av oss.

Emelie Loxi, Ditt barn och DU

Sagt om tidigare "Mix-böcker":

Ingenting är omöjligt för Mix, hon är nyfiken, kreativ och alltid redo att säga ja till allt och alla. [...] Berättelsen har ett raskt tempo och det händer mycket på några korta rader. Språket är direkt och innehåller inga utfyllningar. Matilda Salméns illustrationer är lika livfulla och uttrycksfulla som texten och det är ingen överdrift att säga att text och bild samspelar och utgör en helhet. Karaktärerna är alla personliga och deras mimik och kroppsspråk talar lika väl som texten. Det pågår mycket i illustrationerna som inbjuder till samtal mellan läsarna. Bokens format är litet och behändigt, lämpar sig bra för mottagargruppen. Berättelsen om Mix ger hopp, hon ser inga svårigheter, bara möjligheter alla behöver ta del av hennes livsfilosofi!

Gunilla Essén, BTJ

Mix kör är en kaxig berättelse om Mix som kör traktor, tåg och till och med jumbojet. Ingenting räds hon utan det är bara kul att få chansen att pröva på. Hennes mod tar henne ända ut i rymden där hon får chansen att promenera omkring. Det verkar inte finnas några gränser för vad Mix vågar och kan. (...) Det är något så förlösande med Mix självförtroende och självklarhet. Hur hon aldrig tvekar utan istället tar för sig av tillvaron. Jag blir varm, lycklig och stärkt när jag läser Mix kör. Det finns inga begränsningar eller hinder. Mix är orädd och vågar allt. (...) Illustrationerna är pigga. Människorna har ballongliknande stora huvuden, sneda leenden och bläckfisksmala armar. Det är rätt rart. Men det bästa är alla maskiner med detaljer såsom spakar och knappar. Mycket att titta på och prata om när en läser boken tillsammans, eller läser den genom att kika på bilderna.

Anna Liv Lidström, Dagens bok

I förlagskollegan Malin Liljas och Matilda Salme ns Mix ko r och mo ter vi tjejer som gillar bilar, grä vskopor och rymdskepp. Boken ligger tydligt i linje med Olika fö rlags uttalade filosofi att skapa böcker som utvidgar normen, och de lyckas de bra med både vad gä ller kön och hudfärg på bokens figurer.

Ida Therén, ETC

Mix kör bil. Och lastbil. Och buss. Tåg. RYMDRAKET! En liten bok i härliga färger och med massa roliga fordon. Alla fordon körs av kaxiga brudar, och Mix byter från det ena till det andra och hamnar till sist i rymden. Det är en lite rolig och fyndig bok och ärligt talat den typ andra bok jag har som innehåller både böcker och folk som är kvinnligt kodade (I Halvan är grävmaskinist är det
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mix bygger
  2. +
  3. Ella och Noa: Hoppa från kanten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ella och Noa: Hoppa från kanten av Mattias Edvardsson, Matilda Salmén (inbunden).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mix bygger