Uppdrag: Skrämmarna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hemliga boken för äventyrare (del 4)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
78
Utgivningsdatum
2016-04-26
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Silvy Strand
Dimensioner
215 x 155 x 10 mm
Vikt
262 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188347107
Uppdrag: Skrämmarna (inbunden)

Uppdrag: Skrämmarna

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-04-26
129
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnkes boktips till BTJ:s #mångfaldilitteraturen

Vill du veta om det finns skrämmare i övergivna hus? Och om de finns, vill du veta exakt hur farliga de är? Då ska du följa med Lina och Peppar på deras nya uppdrag. De måste nämligen hjälpa farmor Hilda med en sak: att skriva en hemlig bok för äventyrare. Och för att det ska bli bra måste de prova alla äventyr själva först!

PS. Berätta inte för någon! Den här boken är bara för riktiga äventyrare.

Det här är fjärde fristående delen i den lättlästa kapitelbokserien Hemliga boken för äventyrare. Boken är skriven av Cecilia Rihs som tidigare skapat skratt för yngre barn med boken Mormor & Morfar Älgfångardagen och andra busigheter.

Sagt om boken:

Det är mysigt med den värme som utstrålar från Peppar som person. Lätt också att ta till sig Linas positiva inställning till äventyr och farligheter. Berättelsen har struktur. Slutligen gillar jag de uttrycksfulla svartvita illustrationerna av Silvy Strand, som fint experimenterar med ljus och mörker, på ett spännande vis. Vittror, skogstroll och skrämmor, här finns de snyggt återgivna på bild.

Staffan Engstrand, BTJ

De mörka och målande bilderna illustrerade av Silvy Strand ger ett extra djup till den redan spännande och skrämmande berättelsen. Några delar läste jag högt för barnet här hemma, som nästan fick skrämselhicka hen med (...). Jag tyckte dessutom att den var mysig att läsa för mig själv, och tänker att många barn i tidiga skolåldern antagligen skulle tycka om den med som antingen läsa-själv-bok eller som läsa tillsammans-bok, beroende på hur mycket läskigt barnet själv klarar av.

365 böcker du borde läsa

I vår familj älskar vi spänning och läskiga äventyr och den här var båda delarna. (...) Jag rekommenderar boken till barn som gillar läskiga nagelbitare, boken har illustrationer men mycket sker i fantasins värld och det gillar vi. Det händer lite läskiga saker hela tiden under bokens gång och det gör att den inte direkt har något tråkigt parti, när en tror att boken är på väg att avslutas händer det något oväntat ... Vi kommer absolut läsa de andra böckerna i serien, alla böcker är fristående från varandra och kan med lätthet läsas i vilken ordning som helst. Vi ger Hemliga boken för äventyrare Uppdrag: Skrämmarna fem av fem kloka ugglor!

Fru Fjellström

Tian kan ha rätt lätt att känna att böcker är lite för spännande, och det var lite av en farhåga från min sida att det skulle gälla Hemliga boken för äventyrare Uppdrag: Skrämmarna. Och det är en spännande bok! Men spänningen lättas upp mycket av tolvan (att jämföra med älvan) Peppar, som knappt är rädd för någonting och tar sig an det mesta med gott humör och stort och oförskräckt mod (...) Jag kan inte låta bli att jämföra Lina med Martin Widmarks Nelly Rapp (...) Illustrationerna i Uppdrag: Skrämmarna förtjänar också ett eget omnämnande. De har en sagolik grundton, kombinerad med en väldigt accentuerad mimik hos karaktärerna. (...) Tian gillade verkligen boken och ser fram emot att läsa seriens andra delar, och jag tror att han är i början av den åldersgrupp som tilltalas av böckerna.

Tiotusenord

Detta är barnböcker som passar utmärkt för barn från ca 5 år men även lite äldre barn och för all del även vuxna kan ha stort utbyte av dem för de är himla roliga. I alla fall tyckte barnen på jobbet och jag det. Handlingen i böckerna är om folktro och våra väsen och det är ju något som jag själv är väldigt intresserad av och som jag vet passar barn som handen i handsken. De tycker om det här lite mystiskt magiska som för människor förr i tiden var verklighet.

Fantastiska berättelser

Sagt om tidigare böcker i serien:

Det fina med Lina är hennes mod och äventyrlighet. För att skriva den hemliga boken måste hon ju ha modet att hoppa in genom mörk
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Uppdrag: Skrämmarna
 2. +
 3. Uppdrag: Träsktrollen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppdrag: Träsktrollen av Cecilia Rihs (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Uppdrag: Skrämmarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och rolig barn och ungdomsbok!
  Mamman, 19 maj 2016

  Det här är en fantastiskt välskriven bok av Cecilia Rihs! Redan från första sidan börjar det spännande äventyret med Lina och Peppar. Boken är både spännande och rolig. Författaren har en otrolig förmåga att blanda spänning med skratt och klurigheter!
  Det är svårt att sluta läsa när man har börjat! Både för vuxna och barn.....
  Min son har läst de andra böckerna av Cecilia Rihs, Uppdrag: Vattenhäxan, Uppdrag: Anden i flaskan och Uppdrag: Träsktrollen. Han gillar alla och tycker de är b... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Uppdrag: Skrämmarna