Timmy Kent och de mystiska morötterna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Barnen i Lyckeskolan
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
37
Utgivningsdatum
2017-03-29
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Carl Flint
Dimensioner
50 x 210 x 150 mm
Vikt
195 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188347305
Timmy Kent och de mystiska morötterna (inbunden)

Timmy Kent och de mystiska morötterna

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2017-03-29
147
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Timmy älskar både bär och frukt och grönsaker
Tänk om de fick växa överallt. I skolan får de plantera frön i krukor.
Men vore det inte roligare om det planterades frön på fler ställen? Det tycker Timmy.

Timmy Kent går i Lyckeskolan tillsammans med en massa klasskamrater. I varje bok i serien får vi lära känna en ny klasskompis!

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.

Sagt om tidigare böcker i serien:

Jag tycker det här är riktigt bra. Det är på tiden att det skrivs böcker om våra flickor på ett sätt som inspirerar. Det handlar om att vidga förväntningar på vad en flicka kan göra och inte göra.

Landslagscoach Pia Sundhage

Den här sortens böcker behövs (...)

Agneta Warheim, BTJ

Igenkänningsfaktorn är stor. Det är en bok man blir glad av. En bok som är skickligt skriven trots att den är lättläst, med enkel text och få sidor. Boken har flera bottnar och det är ett stort plus att boken tar upp brännande frågor utan att ta ställning. Tummen upp för denna bok!

Barnboksbloggen

Vem är kär i Abel Svensson visar tydligt varför jag tycker så mycket om Olika. (...) Boken är jättefint skriven och tar upp precis de frågor som vi pratar mycket om i familjen just nu. Den är dessutom lätt att läsa själv för den som knäckt läskoden.

Sagogrynet

Författaren Ebba Berg sätter fingret på allmänmänskliga känslor. (...) Berättelsen är fin i sin enkelhet, om behovet att känna sig omtyckt och särskild för någon.

Fria Tidningen

Fin bok om kärlek!

Biblioteksbubbel

Abel är en finurlig kille som funderar på hur han ska få reda på vem som är kär i honom. Själv är han kär i två flickor och en pojke. Detta är helt oproblematiskt för honom och det som han istället grubblar över är vilka de två klasskamraterna är som gett honom lappar med "ja". Carl Flint är en engelsk illustratör som gjort verklighetsnära bilder som följer texten väl och därigenom underlättar för läsaren. Ebba Berg är redaktör och översättare och detta är hennes första barnbok. De har tillsammans skapat en positiv bok som förmedlar budskapet att personligheten är viktigare än kön och att det är helt OK att vara kär i vem man vill!

BTJ Helene Ehriander

En så söt och fin bok om det där svåraste som finns hur vet man ... hur tar man reda på om någon som man tycker om tycker om en tillbaka.

Prickiga Paula

Abel funderar mycket över det här med att vara kär. Hur vet man om någon är kär i en? Ska man fråga rakt ut? Kanske ropa frågan från balkongen? Till slut kommer Abel på ett bra sätt. Lättläst och roligt!

Cirkulationsbiblioteket Stockholm

Det är inte lätt att veta om någon är kär i en. Och är det så att man kan vara kär i flera samtidigt? Måste man känna personen man är kär i eller kan det vara en idol på en affisch? Det finns mycket att prata om och fundera kring i den här boken. Den funkar att läsa högt eller själv.

Bibliotek Mitt
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ebba Berg