Ge ditt  barn 100 möjligheter Istället för 2 : om genusfällor och genuskrux i vardagen (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2017-06-09
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Lidbom, Mia (form)
Illustratör/Fotograf
Emili Svensson
Dimensioner
173 x 145 x 25 mm
Vikt
430 g
SAB
Dofa
ISBN
9789188347374

Ge ditt barn 100 möjligheter Istället för 2 : om genusfällor och genuskrux i vardagen

(6 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-06-09
279
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
NY REVIDERAD UTGÅVA KOMMER UNDER VÅREN 2017!
Succéboken presenterar flera nya krux och fällor - och tips om hur vi kan hantera dem, för att ge alla barn fler möjligheter!

Ge ditt barn 100 möjligheter i stället för 2 är en bok för föräldrar och andra vuxna som vill ge barn fler möjligheter i en könsstereotyp vardag. När och hur könas barn och görs till flickor och pojkar? Och hur påverkar det barnen? Med humor och vardagsnära exempel visar författarna att genusfällor finns överallt, bland leksaker och kläder, känslor och vänskap. Boken ger praktiska och enkla tips. Förändringsgodis för alla som vill göra lekfull, utseendemässig, språklig, vänskaplig, känslomässig och kroppslig jämställdhet.

Tryckt med FSC-certifikat för minskad klimatpåverkan.
Om författarna

Marie Tomicic är ekonom, forskare och lärare och undervisar i ledarskap, strategi och kreativitet. Hon driver barnboksförlaget OLIKA som arbetar för mångfald i barnlitteraturen och som ger ut barnböcker med genuskoll.

Kristina Henkel är statsvetare och jämställdhetskonsult i förskola och skola. Hon driver utbildningsföretaget Jämställt.se och har tidigare skrivit den mycket uppskattade boken En jämställd förskola.
Sagt om boken

Alla som har med barn att göra hemma, på förskolan eller i skolan borde läsa den här boken. Alla som är mormor, morfar, farmor, farfar, moster, faster, farbror, morbror eller vän till ett barn borde läsa den. ... En bok om att inte begränsa barn genom att tvinga in dem i de stereotypa könsroller som formar oss redan från början, utan istället bredda alla barns repertoar.
Enligt O

Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2 är verkligen toppen och ger en överskådlig och lättillgänglig bild av de genusfällor en kan möta som förälder och hur en kan bemöta dem. Världens bästa!

Bloggen Ida Ekw

En av de mest lösningsfokuserade böckerna om genus jag läst

Genusfotografen

Jag är glad att jag läste den innan jag fått barn och jag kommer att rekommendera den till alla blivande föräldrar.
Hanna Lager, Feministbiblioteket

Populärvetenskaplig, snabbläst och intressant bok om genus, speciellt för småbarnsföräldrar. Faktiskt är den så lättläst att det inte finns någon ursäkt att inte läsa den.
Klok som en bok

Det är en fantastisk handledning för föräldrar och alla som arbetar med barn. I den perfekta världen är det denna bok som man får på BB när man blir förälder istället för en box med blöjor och någon leksak.
Barnboksprat

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. OLIKA trycker på FSC-märkt papper på FSC-certifierade tryckerier i Baltikum för att minimera miljöpåverkan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ge ditt  barn 100 möjligheter Istället för 2 : om genusfällor och genuskrux i vardagen
  2. +
  3. Revolution i BB-fabriken: Hur du tar tillbaka makten över din kropp och föder friskt i ett sjukt system

De som köpt den här boken har ofta också köpt Revolution i BB-fabriken: Hur du tar tillbaka m... av Maria Bengtsson, Kristina Turner (inbunden).

Köp båda 2 för 486 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna