Det europeiska miraklet (Bok 1) : hur den europeiska civilisationen lyckades globalisera och modernisera världen med sina upptäcktsfärder, ideologier, uppfinningar, teknologi och vetenskap (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
669
Utgivningsdatum
2016-11-03
Förlag
MiracoloMedia
Dimensioner
240 x 170 x 40 mm
Vikt
1375 g
SAB
O
ISBN
9789188351425
Det europeiska miraklet (Bok 1) : hur den europeiska civilisationen lyckades globalisera och modernisera världen med sina upptäcktsfärder, ideologier, uppfinningar, teknologi och vetenskap (häftad)

Det europeiska miraklet (Bok 1) : hur den europeiska civilisationen lyckades globalisera och modernisera världen med sina upptäcktsfärder, ideologier, uppfinningar, teknologi och vetenskap

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-11-03
319
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det här bokverket skildrar den europeiska civilisationen - européerna i världens olika hörn - och hur den europeiska civilisationen lyckades globalisera och modernisera världen med sina upptäcktsfärder, ideologier, uppfinningar, teknologi och vetenskap, med en särskild betoning på tiden från 1500-talet fram till våra dagar. Över 95 % av mänsklighetens uppfinningar, mediciner, vaccin och vetenskapliga och teknologiska upptäckter och innovationer samt matematiska och astronomiska framsteg och stora internationella organisationer har genererats de senaste seklen, och över 95 % av dessa ha genererats av européer - antingen i själva Europa eller i andra delar av världen, inte minst i Nordamerika. Den europeiska befolkningen i Europa, Nord- och Latinamerika, Ryssland, Centralasien, Australien, Nya Zeeland och Afrika uppgår till knappt 17 % av världens totala befolkningsmängd vid tidpunkten för publiceringen av den första upplagan av det här bokverket år 2016. År 1900 var ungefär var tredje världsmedborgare av europeiskt ursprung, men år 2060 beräknas européernas procentuella andel av den totala världsbefolkningen vara strax under 10 %.
Frågan är inte om, utan varför miraklet (det europeiska miraklet) ägde rum i just den europeiska civilisationen, och alstrades av européer. Faktumet att den förkrossande majoriteten uppfinningar, vetenskapliga upptäckter och alster, teknologiska, matematiska, medicinska, arkitektoniska och astronomiska landvinningar, mediciner, vacciner, ideologier, kartografiska framsteg med första korrekta globala kartor, allehanda innovationer, plus mycket annat obestridligen har frambringats av européer från världens olika hörn, har gjort att författaren inte har haft någon som helst svårighet att befästa faktumet det europeiska miraklet. Att Miraklet eller det europeiska miraklet skedde i den europeiska civilisationen är inte en åsikt eller teori som många vill pådyvla, utan ett faktum. Huvudtiteln Det europeiska miraklet är visserligen ett begrepp som har använts ända sedan 1980-talet, men det här bokverket har satt begreppet i en högre växel, dels för att fokus inte bara läggs på Europa då alla européer inkluderas, även de som emigrerade från Europa, dels för att begreppet skildras mycket djupare och bredare än tidigare, och dels för att begreppet syftar på ett fenomen som är i full process än idag. Begreppet har ofta syftat på ett fenomen som anses vara "historia", det vill säga ett fenomen som startade för ett par århundraden sedan och som numera är avslutat. Det europeiska miraklet är inte ett fenomen som startade trevande på 1400-talet och fortgick i några århundraden. Det är ett fenomen som är högst levande än idag. Alla vi människor lever alltså mitt i det europeiska miraklet.
Det här bokverket är ett måste för alla som vill få en djupare förståelse av den grundstomme som vår moderna, globaliserade värld vilar på. Bokverket är lärorikt och fullproppat med intressanta fakta, analyser, teorier och nya perspektiv, och därtill åskådliggör det historiens mäktigaste civilisation och dess inverkan på den globala utvecklingen i modern tid. Det som gör detta verk ännu mer intressant är att vi faktiskt upplever den europeiska civilisationen, som ännu inte har slutat blomma och dessutom utövar det absolut största globala inflytandet.
Det måste betonas att man inte behöver läsa böckerna i kronologisk ordning eller i nummerordning. Rekommendationen är i alla fall att börja läsa Bok 1 och sedan de andra böckerna i valfri ordning.
Vill man se alla tio böckernas - varav tre böcker är uppdelade i två delar - samtliga kapitel bör man besöka hemsidan www.miracolomedia.com.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det europeiska miraklet (Bok 1) : hur den europeiska civilisationen lyckades globalisera och modernisera världen med sina upptäcktsfärder, ideologier, uppfinningar, teknologi och vetenskap
  2. +
  3. Det europeiska miraklet (Bok 2) : hur den europeiska civilisationen lyckades globalisera och modernisera världen med sina upptäcktsfärder, ideologier, uppfinningar, teknologi och vetenskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det europeiska miraklet (Bok 2) : hur den europ... av Robin T Trnovsky (häftad).

Köp båda 2 för 618 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det europeiska miraklet (Bok 1) : hur den europeiska civilisationen lyckades globalisera och modernisera världen med sina upptäcktsfärder, ideologier, uppfinningar, teknologi och vetenskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok utöver det vanliga
    Jan Slowak, 17 oktober 2017

    Jag rekommenderar denna bok till var och en som kan läsa!
    Du kommer att bli nöjd även om du endast läser introduktion som är på ca 200 sidor!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Det europeiska miraklet (Bok 1) : hur den...