Reflexologi & Meridianterapi : Den Nya Zonterapin (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
1998-10-01
Upplaga
1
Förlag
Solrosens förlag AB
Originalspråk
Engelska
Medarbetare
ELLIS, SUZANNE
Illustrationer
ill.
Dimensioner
230 x 175 x 13 mm
Vikt
420 g
SAB
Vml
ISBN
9789188362124
Reflexologi & Meridianterapi : Den Nya Zonterapin (häftad)

Reflexologi & Meridianterapi : Den Nya Zonterapin

(4 röster)
Häftad Svenska, 1998-10-01
169
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Vad är det som gör zonterapi så effektiv? Länge har man trott att det enbart har med kroppens spegling i fötternas reflexzoner att göra. Så är inte fallet menar Inge Dougans, som i den här smått revolutionerande handboken klargör det nära sambandet mellan zonterapi och kinesisk meridiankunskap.

Med utgångspunkt från teorin att människokroppen har sina egna inre energibanor - meridianerna - som är kopplade till olika organ, och att sjukdom uppstår på grund av blockeringar i dessa energibanor, visar den här boken hur man återställer balansen i kroppen, förebygger dålig hälsa och uppnår avspänning. Med hjälp av tydliga illustrationer ger författaren steg-för-steginstruktioner riktade till både nybörjare och mer avancerade. Boken innehåller även ett antal fallbeskrivningar som ger kött på benen.

Här beskrivs också vacuflexsystemet som författaren utvecklat utifrån zonterapin och som underlättar och förkortar behandlingen. Den går ut på att patienten i ca fem minuter har på sig ett par filtstövlar som med hjälp av vacuumtryck behandlar alla reflexzoner samtidigt. När stövlarna tas av kan man med hjälp av de färgfält som bildats på fötterna avläsa hur reflexzoner och meridianer kämpar för att balansera kroppen. Behandlingen avslutas med sugkoppar på olika reflexzoner i kombination med punkter utmed meridianerna.

Boken vänder sig i första hand till zonterapeuter och akupressörer m fl, kroppsterapeuter som arbetar med meridianterapi. Den passar utmärkt som lärobok i zonterapi och meridiankunskap. Även patienter till zonterapeuter och kroppsterapeuter har stor glädje av boken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Reflexologi & Meridianterapi : Den Nya Zo...

Övrig information

Inge Dougans är en framstående lärare i zonterapi och rektor för the International School of Reflexology and Meridian Therapy. Hon håller föreläsningar och ger lektioner över hela världen, förutom att hon har en välbesökt praktik i Sydafrika. Till Sverige kommer hon en gång om året.