Pans rike : om de fyra elementens väsen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2010-09-06
Upplaga
1
Förlag
Solrosens förlag
Illustratör/Fotograf
Rebecka Vik
Dimensioner
215 x 140 x 26 mm
Vikt
450 g
SAB
Mzd
ISBN
9789188362445
Pans rike : om de fyra elementens väsen (inbunden)

Pans rike : om de fyra elementens väsen

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2010-09-06
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Äntligen kan du få ditt lystmäte av berättelser om och bilder på naturväsen, för de finns verkligen, även om de flesta av oss ännu inte kan se dem.
Samtidigt ger boken en unik överblick över och kunskap om de fyra elementen, jord, vatten, luft, eld, och deras olika väsen: vad de gör, hur de samarbetar och vad de önskar av oss. Något som kan leda till ett helt nytt och kärleksfullt förhållningssätt till naturen; att vi månar om den, i stället för att manipulera och förstöra den.

Om författaren:
Rebecka Vik har en bakgrund som biolog/geovetare och konstnär. Hon ser och kommunicerar med många grupper av väsen, gör inventeringar av energier och varelser, arbetar med jordläkning och håller kurser och föredrag.
Rebeckas första bok, Mäster Grå - Möte med naturens väsen, kom ut på Solrosens Förlag 2007.
br> Utdrag ur boken:
br> Inledning
Allt vi har omkring oss i den fysiska världen, det vi kan känna, se och ta på, kan delas in i de fyra elementen: jord, vatten, luft och eld. Denna fysiska värld är i sin tur genomsyrad av energi, av liv, eller det som kallas det eteriska. Livets material, den eteriska substansen, behöver skötas, hållas rörlig, styras och formas. De som gör detta arbete är immateriella varelser som kallas elementens väsen. De är jordväsen, vattenväsen, luft- och eldväsen. Var du än befinner dig finns dessa varelser alltid i närheten. Deras uttryck syns i träd och stenar, deras röster hörs i vindsus och vågskvalp de är alldeles inom räckhåll.

Man kan se dem som ett otroligt brett och färgsprakande spektrum, och som jag ser det bär varje människa på möjligheten till kontakt i sitt inre. Alla har vi någonstans inom oss trollets tyngd, lite etter från eldens varelser, smekande ljuvhet från vattnet eller fens fjäderlätta ljus. Detta gör att vi även kan sträcka oss utanför oss själva och knyta kontakt med varelserna därute. Kanske sover denna möjlighet eller är väl inpackad och undangömd, men vi har den stora glädjen att leva i en tid då förmågorna åter har möjlighet att vakna. Men att se varelser är inte ett mål i sig utan snarare ett medel. Det hjälper oss att bli övertygade om deras existens, vilket även stärker dem. Som jag ser det är målet istället att vi alltmer närmar oss den andliga världen och börjar samarbeta med den. Det kan man göra även utan att se. Bland elementens väsen finns en längtan och människan har en viktig roll i deras utveckling. De väntar på oss och jag hoppas innerligt att denna bok kommer att inspirera många att närma sig dem.

En samverkan mellan oss och naturens väsen är speciellt viktig i vår tid. Jorden med sin atmosfär, sina hav, landskap och till och med sitt innandöme håller på att ändras genom människans ingrepp. Vi stöper om efter vårt eget huvud. Naturen utarmas och förstörs framför våra ögon men vad vi i regel inte vet är att vi dessutom brutalt ändrar betingelserna för medvetna och kännande väsen. Och just dessa väsen har nyckeln till en hållbar utveckling! Visste vi om dem och tog vi del av deras kunskap skulle vi agera på helt andra sätt. Den dag människan fått vetskap om elementens väsen lär hennes respekt och kärlek också väckas, både för dem och naturen som de sköter. Och med kunskap, respekt och kärlek kommer vi tillsammans att vända utvecklingen på rätt köl igen och få njuta av att se naturen återhämta sig och få ny kraft.

För mig var elementens väsen de första immateriella varelserna jag mötte. Jag brukade i regel inte söka upp dem själv, utan de kom till mig. Oftast såg jag ett litet ljus blinka till några meter ifrån mig och då visste jag att en varelse ville ha kontakt. Från början såg jag otroligt mycket utan att förstå men tecknade och skrev ändå ner vad jag sett. Varelser och skeenden kom till mig och jag överrumplades av dem. Eftersom jag i regel varken läst eller hört om dem dessförinnan var jag fri från förväntningar, kunskap och förutfattade meningar. Den andliga världen bjöd mig på
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pans rike : om de fyra elementens väsen
 2. +
 3. Insekternas planet : om småkrypen vi inte kan leva utan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Insekternas planet : om småkrypen vi inte kan l... av Anne Sverdrup-Thygeson (inbunden).

Köp båda 2 för 377 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rebecka Vik

 • Mossdvärgarna

  Rebecka Vik, Hildegard Rolka

  Barn och rim hör ihop, precis som barn och naturväsen! När sommarhettan närmar sig gömmer mossdvärgarna vatten i skogen och vaktar det noga. Ute på ängen dansar Eldmannen så gnistorna yr och växterna vissnar och slokar. De olyckliga blomälvorna be...

 • Mäster Grå : möte med naturens väsen

  Rebecka Vik

  Genom att vi åter får upp ögonen och kan öppna våra hjärtan för dessa underbara varelser kan vi inte annat än att måna om vår natur och försöka hjälpa Moder Jord, som så väl behöver det. De vill verkligen samarbeta med oss! Om författaren: Rebecka...

Bloggat om Pans rike : om de fyra elementens väsen