Livets väv : enligt Maria Magdalena och Jeshua ben Josephus (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2013-10-08
Upplaga
1
Förlag
Solrosens förlag
Medarbetare
Branzell, Gunnel (form)
Illustratör/Fotograf
Gunnel Branzell
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
313 g
SAB
133.91,Cnb
ISBN
9789188362582
Livets väv : enligt Maria Magdalena och Jeshua ben Josephus (kartonnage)

Livets väv : enligt Maria Magdalena och Jeshua ben Josephus

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2013-10-08
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den här boken handlar om Maria Magdalena och Jeshuas (Jesus) underbara kärlekssaga för över 2 000 år sedan. Men den handlar också om deras gemensamma liv, familj och livsfilosofi, gnosticismen, som de undervisade folket om på sina vandringar i Galileen. De ägnade sig också åt healing och örtmedicin och hjälpte många sjuka och lidande människor.

Båda två var för jämställdhet mellan könen, vilket inte var lätt under den här tiden med så många patriarkala män. Maria Magdalena stred för kvinnans upprättelse och bildade en kvinnogrupp där man diskuterade olika strategier.

Både Jeshua och Maria Magdalena var långt före sin tid och de blev till slut till ett hot för den romerska ockupationsmakten. Jeshua dömdes till döden genom korsfästning, men dog han verkligen? Och vad hände sen? Det får du veta i boken, som också berättar om bibelns tillkomst och kyrkofädernas svek och lögner. Du får också veta vad Livets väv är och hur vi på ett enkelt sätt kan hjälpa till att hela vår älskade Moder Jord.

Om författaren:
Jill Angelis, född 1944 i Norrköping, har under 12 år tagit emot texten till den här boken via automatskrift, och den som dikterade den presenterade sig som Maria Magdalena, världens kanske mest förtalade kvinna. Hon ville få sin levnadshistoria nedskriven och berätta för världen vem hon egentligen var när hon levde på jorden. Jeshua bidrar också med många visdomsord.

Utdrag ur boken:
Den heliga kalken
Till Jeshua kunde jag alltid komma med alla upplevelser, som jag haft ända sedan barndomen, och tankar och funderingar som jag varken behövde ursäkta mig för eller försvara. Han satte aldrig min trovärdighet på prov, vare sig det rörde mitt andliga eller mitt fysiska jag. Redan från vårt allra första möte upptäckte vi att vi tyckte likadant i mångt och mycket och att vi hade samma livsfilosofi, om än ibland något modifierad, men som Jeshua sa: "Det är ju det som gör livet."

Jeshua hade, precis som sin älskade far Josephus, ett grundmurat lugn och en fullständig närvaro. Han var eftertänksam och ödmjuk utan att för den skull vara undergiven. Det rymdes så mycket i hans hjärta!

Jeshua älskade att stanna upp i tillvaron och bara vara, han gick ofta in i sitt eget varande med Modern och Fadern och hämtade kraft och energi. Han hade en stor integritet! Jag var mera ivrig och ville mycket, och fort, för att få förändringar till stånd. När Jeshua såg min förtvivlan och upprördhet inför myndigheters arroganta och nedvärderande behandling av människorna, tog han mig i handen och fick mig att sätta mig ner bredvid honom på marken eller hemma på golvet, för att leda mig in i lugnet. Där inne djupt i vårt Själv var vi ostörda i samvaron med Modern och Fadern. Han fick mig att släppa taget om min oro och frustration, och först då kände jag hur kraften och värmen kunde tränga igenom min hårt spända kropp och hur buren jag blev!

Vi hade båda passionen gemensamt, vi glödde för livet! Och man- och kvinna-relationen såg vi som något underbart en gåva som Gud hade skapat till mänskligheten. Och vi kom under hela vår levnad att naturligt och utan hämningar leva ut, i och genom, vår kärlek för varandra och till människorna och livet. Kvinnans omsorg om och mottagande av mannen ger honom längtan att med sin styrka och beskyddarinstinkt bära henne på sina armar genom livet och kärlekscirkeln är sluten!

Jeshua poängterade vid våra sammankomster med människorna som samlat sig runt omkring oss, och han vände sig speciellt till männen i församlingen, hur viktigt det var för dem i deras intima förhållanden att njuta av sin kvinnas sköte med respekt och vördnad, och inte skända eller skövla henne! Han betonade också att de skulle se till kvinnans heliga rum: Liv - Moder - kalken, hur livet därinne tar sin början i urvattnet, där två blir tre, en skapelses treenighet modern, fadern och barnet! Fadern sår sitt frö och Modern bär, föder
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livets väv : enligt Maria Magdalena och Jeshua ben Josephus
  2. +
  3. Det osynliga riket : vi är aldrig ensamma någonstans i Universum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det osynliga riket : vi är aldrig ensamma någon... av Lena Ranehag (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Livets väv : enligt Maria Magdalena och J...