Havsanemon : dikter och dianafotografier (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2015-10-30
Förlag
Solrosens förlag
ISBN
9789188362612
Havsanemon : dikter och dianafotografier (häftad)

Havsanemon : dikter och dianafotografier

Häftad Svenska, 2015-10-30
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Havsanemon är en vandringsstig i människans inre trädgård likaväl som i den yttre, genom de fyra årstiderna i en obruten rörelse, där allt har lika värde. Havet, vinden, stenen, människosjälars magiska möten, träden och fåglars färd över himlen.

Fotografierna är tagna i Seminarieträdgården med omnejd i Ytterjärna, Bergianska trädgården i Stockholm, i nordvästra Skåne samt i Louisianamuseets park nära Köpenhamn.

Om författaren:
Maja Sandberg är född i Stockholm 1950 och bor idag på Värmdö. Hon fotograferar, målar och skriver i Vedic Arts anda med ett andligt perspektiv inifrån. Som fotograf har hon bl.a. arbetat med porträtt- och dansfoto, hållit kurser, deltagit i ett flertal utställningar samt gett ut två böcker:

Bildhuggarna, Stockholmia Förlag, 2000, och
Butoh, kroppen och världen, M. Rye Förlag, 2003.

Smakprov ur boken:
Leken flödar, ljuset flödar, solglitter i havet under himlens höga rum, så var barndomens och uppväxtens långa sommarmånader i nordvästra Skåne i Viken vid Öresund. Kärleken till det ljuset vid havet, vid stranden, badhytten är för evigt en del av mig och en ständig källa att hämta inspiration ur till bilder, ord och målningar. Friheten att som flicka få springa barfota på grusvägar och härda fötter. Upptäcka världen utan tid. Finna heliga platser. Upptäckten att solens ljus ger skuggor, att det inre ljuset är utan skuggor.

Längre fram i livet blir ett möte med Rut Hillarp på en Planket-utställning i Vitabergsparken i Stockholm och hennes bok Strand för Isolde upprinnelsen till att börja fotografera med Diana-F, först i lekfulla experiment, sedan som lekfullt huvudspår. Uttrycket berörde orörda strängar som inspirerade mitt sinne. Nyfikna dikter började födas och rinna till.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Havsanemon : dikter och dianafotografier
  2. +
  3. Vägen tillbaka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vägen tillbaka av Kristina Lengbrant (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maja Sandberg

Bloggat om Havsanemon : dikter och dianafotografier