Yakuza Tattoo (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2017-04-06
Förlag
Dokument Press
Medarbetare
Johansson, Andreas (foto)
Dimensioner
257 x 206 x 16 mm
Vikt
670 g
SAB
Qcd
ISBN
9789188369031
Yakuza Tattoo (inbunden)

Yakuza Tattoo

(2 röster)
Inbunden, Engelska, 2017-04-06
228
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Den japanska tatueringskonsten har fascinerat människor världen över under årtionden. Men i Japan är tatueringar tabu och associeras starkt med den japanska maffian yakuzan.

Få organisationer är så mytomspunna och fruktade som yakuzan. Organisationen har gjort avtryck långt utanför Japans gränser, såväl i verkligheten som i populärkulturen.
I Yakuza tattoo får vi en unik inblick i drakarna, karpfiskarna och gudarna som formar yakuzans identitet. Motiven är inspirerade av organisationens struktur, japansk historia och mytologi, men idag väljer även yngre medlemmar att lägga till mer moderna inslag i sina tatueringar.

Religionshistorikern Andreas Johansson hör till de få utvalda som har fått fotografera och intervjua medlemmarna i en av världens mest ljusskygga organisationer. Mitt under brinnande gängkrig har Johansson tagit detaljerade foton av olika typer av yakuza-tatueringar, på Yokohamas nattklubbar, barer och bakgator.

Andreas Johansson är filosofie doktor i religionshistoria och är verksam vid Lunds universitet och Linnéuniversitetet. Andreas har ett intresse för religioner i Asien och han har bedrivet fältarbeten i Sydasien. I sin forskning har han analyserat bruket av religösa symboler och termer bland icke-religiösa organisationer. Johansson är också en hängiven fotograf.
www.andreasljoh.com
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Yakuza Tattoo
  2. +
  3. The Kinfolk Home

De som köpt den här boken har ofta också köpt The Kinfolk Home av Nathan Williams (inbunden).

Köp båda 2 för 478

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Yakuza Tattoo