Fågelsång och betong : Mattias Bäcklins konstnärskap (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2018-05-02
Upplaga
1
Förlag
Dokument Press
Medarbetare
Almqvist, Björn (red.) / Bäcklin, Mattias (foto) / Norberg, Björn (foto)
Dimensioner
10 x 265 x 200 mm
Vikt
665 g
SAB
Ibz Bäcklin, Mattias
ISBN
9789188369154
Fågelsång och betong : Mattias Bäcklins konstnärskap (inbunden)

Fågelsång och betong : Mattias Bäcklins konstnärskap

Inbunden Svenska, 2018-05-02
239
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Naturen är Mattias Bäcklins stora intresse sedan barnsben. Samtidigt har han vuxit upp med hip hop och gatukonst. I sitt konstnärskap återkommer han till mötet mellan civilisation och vildmark. Mattias Bäcklins detaljrika teckningar är ofta lika rika på insekter och fåglar som på fragment av en kraschad dröm om det moderna samhället. Miljonprogrammens förorter är på väg att rasa samman och står som ruiner i ett landskap som sakta återtas av naturen. Hans konst kännetecknas också av en underfundig humor och referenser till både populärkultur och konsthistoria.

Tillsammans med konstcuratorn Björn Norberg ger han sig ut på en resa och stannar till i reflektioner över tanken om det moderna samhället, om människans påverkan på naturen och ekologin, om bilden och konsten. Fågelsång och betong presenterar konstnären Mattias Bäcklin men det är också en artrik bok som nördigt betraktar detaljer, stannar till inför naturens storslagenhet och ger sig i kast med att kommentera förhållandet mellan konst, vetenskap och vår framtid i antropocen.

Mattias Bäcklin bor och arbetar i Stockholm. Han är utbildad vid Kungl. Konsthögskolan och Konstfack och har deltagit i utställningar på bland annat Konstnärshuset i Stockholm, Uppsala konstmuseum, Liljevalchs konsthall och Kulturhuset i Stockholm och är representerad i flera större samlingar.

Författaren Björn Norberg är verksam som curator sedan drygt tjugo år och arbetar gärna med konst som har ett nära förhållande till teknik och vetenskap. Han har curerat utställningar som bland annat visats på Kiasma, Museet for Samtidskunst Roskilde och Moderna museet.

Formgivning av Magnus Frederiksen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fågelsång och betong : Mattias Bäcklins konstnärskap
  2. +
  3. Tillvaratagna effekter : om Jan Håfströms konstnärskap och konstnärsroll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillvaratagna effekter : om Jan Håfströms konst... av Martin Sundberg (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Fågelsång och betong : Mattias Bäcklins k...