Ouff! Mander Selected Works (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2018-09-21
Förlag
Dokument Press
Dimensioner
245 x 180 x 15 mm
Vikt
574 g
SAB
Ibz Ander, Martin,Lz Ander, Martin
ISBN
9789188369161
Ouff! Mander Selected Works (inbunden)

Ouff! Mander Selected Works

(1 röst)
Inbunden Engelska, 2018-09-21
221
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Trollkarlar, kackerlackor, gravstenar och robotar. Bisarra varelser och ting lurar in oss i Martin "Mander" Anders värld och får oss att utbrista: OUFF! Mander har fyllt sin bok från topp till tå och bjuder på det bästa av allt. Det är maximalistiskt i färg och form. Men aldrig risk för sockerchock. Under den färgglada ytan lurar melankoli och mörker.

Manders utveckling har pågått sedan första gången han höll i en penna för 40 år sedan. Via punk-, graffiti- och skateboardscenen har han skapat ett unikt uttryck och idag syns hans verk på bussar, TV, skivomslag, skateboardar och affischer. 2017 förpackade han årets stora musikhändelse Håkan Hellströms turné Rullande Åska med allt från turnéaffisch till backstagepass.

Som elvaåring upptäckte Mander skateboardkulturens grafik, graffiti, 60-talets affischkonst och undergroundserier. Sedan dess har han arbetat målmedvetet för att skapa sin egen bildvärld där digitala ritverktyg fått stryka på foten för traditionella: blyerts, tusch och papper. Via graffitin insåg han vikten av att att synas. Han producerade egna skateboardtidningar, tecknade skivomslag och affischer. Det dröjde inte länge förrän skateboard- och musikindustrin fick upp ögonen för Manders bilder och sedan följde reklam, mode och konstvärlden. Och idag gör Mander samma sak fast bättre och större. Fever Ray, Hoffmaestro, Kapten Röd och KRS One är bara några av de artister som ringer Mander när de behöver ett skivomslag eller en turnéaffisch.

Hans bilder är detaljrikt uppbyggda av referenser som väcker upptäcktslust hos betraktaren och för tankarna lika mycket till svenska storheter som till undergroundtecknare i 1960-talets USA. I boken OUFF! presenteras en av våra mest intressanta samtidskonstnärer med kontext och fördjupning.

Jag står omringad av Martin Anders fantastiska illustrationer på Håkan Hellströms konsert, och får gåshud av bildernas träffsäkerhet och skickliga utförande. Jag slås av teckningens kraft, djup och underhållande egenskaper som så brilliant ses i Martin Anders verk. I hans bilder finns så många lager av berättande, med referenser som tar en till olika platser, tider och världar i en och samma bild. Att i boken få direkt inblick i en tecknares väg känns generöst, spännande och en sann fest för ögat. Frida Talik, Konstnärlig ledare, Teckningsmuseet i Laholm

Martins omslag till Fever Ray är ett av få skivomslag från det senaste årtiondet som blivit ikoniskt. Som alltid kom det sig av styrkan i bilden och kraften i musiken. Stefan Sagmeister, grafisk formgivare

Martin Mander Ander (f. 1976) är tecknare, grafisk formgivare och printmakare med rötter i Stockholms graffiti och skateboardkultur. Mander har jobbat proffesionellt med illustration sedan 1999 men har varit flitigt anlitad sedan tidigt 1990-tal. Från sitt kontor i Sörmländska Gnesta jobbar han idag med hela världen som arbetsfält.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ouff! Mander Selected Works
  2. +
  3. Graffiti cookbook (english edition)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Graffiti cookbook (english edition) av Björn Almqvist, Tobias Barenthin Lindblad, Mikael Nyström, Torkel Sjöstrand (häftad).

Köp båda 2 för 350 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna